avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila reevaluare cladiri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila reevaluare cladiri

Buna seara!
As avea nevoie de un sfat. Ma puteti ajuta cu o monografie contabila privind inregistrarile contabile in cazul unei reevaluari a unei cladiri?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 16:12, 28 Ianuarie 2014
Buna seara,

Cititi va rog acest topic in cazul in care imobilul a mai fost revaluat sau valoarea reevaluta este mai mare decat valoarea neta contabila.
www.avocatnet.ro/content/for...

In cazul in care imobilul este reevaluat pentru prima data, iar valoarea reevaluata este mai mica decat valoarea neta contabila, deci se inregistreaza o descrestere, monografia este :
2812=212 cu anularea amortizarii si 6813=212 cu descresterea.
Din punct de vedere fiscal cheltuiala este nedeductibila(art.21, alineatul 4 litera ş din CF=

Numai bine
Va multumesc pentru ajutor! Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila reevaluare cladire me.elena me.elena Buna ziua La o societate comerciala s-a facut pentru prima data reevaluarea unei cladiri ce o are in patrimoniu, in contabilitate aveam pana la momentul ... (vezi toată discuția)
Contabilizare reevaluare cladire b_mihaela b_mihaela Buna ziua. La decembrie 2011 s-au reevaluat 2 caldiri, care nu au mai fost reevaluate. Una a inregistrat crestere , alta descrestere ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Tratament contabil fiscal reevaluare cladire lory_g lory_g Buna, Va rog sa-mi confirmati daca inregistrarile contabile si tratamentul fiscal pentru reevaluarea ( a doua reevaluare ) unei cladirii a unei ... (vezi toată discuția)