avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu suspendare???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu suspendare???

Buna ziua,
As dori sa va adresez urmatoarele intrebari.
O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost eliberata conditionat. Intre timp a mai aparut un dosar in care are calitatea de invinuit intr-un dosar de inselaciune. Mentionez ca aceste fapte s-ar fii petrecut inainte de executarea pedepsei mai sus mentionate.
Si acum intrebarile:
1. Dupa ce s-a executat pedeapsa pentru prima fapta, exista posibilitatea de a primi pedeapsa cu suspendare pentru a doua fapta?
2. Pedepsele se pot contopii?
3. Daca dosarul este inca la parchet si partile se impaca, exista posibilitatea incetarii urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: dd84 , utilizator 17:02, 1 Februarie 2014
Pedeapsa nu poate fi suspendata conditionat, infractiunea este savarsita in stare de recidiva postcondamnatorie.

In cazul infractiunii de inselaciune, incriminata de art . 215 din Codul penal, impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.

Aceasta cauza de inlaturare a raspunderii penale va fi reglementata la momentul intrarii in vigoare a noului Cod penal.

va multumesc frumos!...va rog sa imi spune-ti ...cum este posibil...ca un dosar penal sa fie la politie 4 ani de zile...fara sa inainteze absolut deloc?

Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
dd84, utilizator
Daca dosarul de inselaciune a fost inainte de cel de furt calificat inseamna ca se pot contopi,de asemeni inseamna ca daca nu mai comisese nici o fapta inainte de inselaciune nu era recidivist,deci cu un avocat buuuun exista sansa sa ia cu suspendare,si dak ia cu inchisoare tot un avocat bun va putea cere contopirea faptelor,deducerea pedepsei executate si mentinerea eliberarii conditionate daca acesta s-a facut baiat cuminte,insa nu cunosc dak ei se pot impaca sau nu k nu cunosc legea f bine pt inselaciune
aceasta este parerea mea
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
rodica1985, utilizator
Impacarea partilor va opera , conform noului Cod penal .( in cazul infractiunii de inselaciune ).


NU ESTE INCA IN VIGOARE

LEGE Nr. 286 din 17 iulie 2009 privind Codul penal
ART. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.


Suspedarea conditionata a executarii pedepsei nu este incidenta.

O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost eliberata conditionat.


Închisoarea
Art. 61
Efectele liberării condiţionate
Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune.


Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea. În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.



Revocarea este obligatorie în cazul când fapta săvârşită este o infracţiune contra siguranţei statului, o infracţiune contra păcii şi omenirii, o infracţiune de omor, o infracţiune săvârşită cu intenţie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infracţiune prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave.

Recidiva postcondamnatorie- starea, situatia, imprejurarea in care se afla o persoana ce savarseste din nou o infractiune dupa ce anterior a fost condamnat definitiv
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stimata Doamna...persoana respectiva a fost condamnata pentru furt calificat in anul 2009...nu s-a predat ...a fost prins si arestat in anul 2011 ...si-a executat pedeapsa ...s-a eliberat anul trecut ..dar intre timp a aparut un dosar din 2010 pentru inselaciune...intrebarea mea este urmatoarea...cum este posibil ca un dosar penal sa stea la sectia de politie 4 ani de zile fara sa inainteze deloc...?

Alte discuții în legătură

Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)
Talharia - individualizare, spor, ncp Sabadeea Sabadeea buna ziua! Prietenul meu este condamnat de un an pt inselaciune si a primit 5 ani.Este recidivist! In luna februarie,dupa indroducerea noul cod penal, i-a ... (vezi toată discuția)