avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Stare civila - locul casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Stare civila - locul casatoriei

pentru oficierea casatoriei este obligatoriu ca unul din soti sa aiba domiciliul in localitatea unde se oficiaza ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:00, 28 Ianuarie 2014
Se poate oficia casatoria si in alta localitate decat domiciliul unuia dintre soti, cu conditia ca primarul care va oficia casatoria sa anunte obligatoriu primarul din localitatea unde sotii isi au domiciliul sau resedinta obisnuita (sau primarii - daca sotii au domiciliul/resedinta in localitati diferite).
...si cu conditia ca primarul din localitatea respectiva sa fie de acord, casatoria in alt loc decat cel de domiciliu al unuia dintre soti este o exceptie. Trebuie depusa o cerere motivata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oficiere casatorie in afara spatiului primariei chitupetre chitupetre Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Se poate oficia casatoria civila in afara spatiului din Primarie? Vreau oficierea acesteia in curtea ... (vezi toată discuția)
Casatorie in bucuresti angajat angajat Buna ziua, Daca eu nu am buletin de Bucuresti si nici persoana cu care doresc sa ma casatoresc, putem sa o facem totusi aici ? Mentionez ca el e cetatean ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)