Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Oficiere casatorie in afara spatiului primariei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Oficiere casatorie in afara spatiului primariei

Buna ziua,
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat
Se poate oficia casatoria civila in afara spatiului din Primarie?
Vreau oficierea acesteia in curtea bisericii unde se va oficia si cununia religioasa
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:46, 8 Martie 2015
Buna ziua.

SECŢIUNEA a 2-a
Formalităţile pentru încheierea căsătoriei

Art. 279

Locul încheierii căsătoriei

(1) Căsătoria se celebrează de către ofiţerul de stare civilă, la sediul primăriei.

(2) Prin excepţie, căsătoria se poate celebra, cu aprobarea primarului, de către un ofiţer de stare civilă de la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi au reşedinţa viitorii soţi, cu obligativitatea înştiinţării primăriei de domiciliu sau de reşedinţă a viitorilor soţi, în vederea publicării.


[ link extern ]
Discutati cu cei de la Starea civila, eu zic ca se poate. Nu exista interdictii pentru incheierea in alte locatii daca sunt potrivite cu solemnitatea momentului.
Este posibil sa fie necesara plata unei taxe.
Din cate am inteles eu dvs. sunteti din localitatea respectiva dar doriti ca oficierea casatoriei sa fie facuta in curtea bisericii. Legal oficierea casatoriei in afara primariei se poate face cu aprobarea primarului si pe baza de documente justificative conform art.27, alin.2 din Legea 119/1996, republicată, cu privire la actele de stare civilă, coroborat cu art.44, alin.1, lit.a, din HG.64/2011. In cerere se va înscrie după caz unul dintre următoarele motive: unul dintre soţi se află în imposibilitatea de a se prezenta la sediul primăriei deoarece din motive medicale nu se poate deplasa/viitoarea soţie are o sarcină înaintată/ unul dintre soţi este arestat ori condamnat. Sunt primarii care au fixat o taxa de oficiere in afara sediului dar se poate ca primaria dvs. sa nu aiba asa ceva. Mai mult decat atat trebuie asigurata paza registrelor in cazul in care se doreste a pleca cu ele din sediul primariei. Conform legii acestea nu pot iesi din primarie intrucat contin date protejate de legea 677/2001. Vorbiti la starea civila din localitatea unde urmeaza a va casatori.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununie civila- viza flotant ialo ialo Buna ziua, Doresc sa fac cununia civila la mare, iar pt asta, conform legii, trebuie sa obtin viza de flotant.O pot obtine in Mangalia, iar intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Casatorie intr-un alt oras decat cel de resedinta nonearfear nonearfear Buna ziua, Atat eu cat si viitorul meu sot ne-am schimbat actele de identitate pe judetul Cluj, insa dorim sa ne casatorim in judetul Mures(in orasul meu ... (vezi toată discuția)
Casatorie in alt oras eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va rog sa ma informati daca se poate incheia o casatorie in alt oras decat cel din buletinul viitorilor soti si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)