avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... venituri partajabile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

venituri partajabile

Buna ziua.

1. In cazul unui divort veniturile provenite din salarii si veniturile provenite din contracte de prestari servicii intra in masa partajabila?
2. Suma de bani primita de unul din soti drept cadou de la parintii respectivului sot si virati in contul lui curent intra in masa partajabila?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanamir , utilizator 15:40, 30 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Salariul este al sotului care il incaseaza. Dimpotriva aceste venituri dau dreptul sotului la o cota mai mare din bunurile comune, daca sunt mai mari decat ale celuilalt sot.

Nu, acea suma reprezinta donatie si este bun propriu al sotului care a primit donatia.
Multumesc
Conform art.341 NCC veniturile din munca sunt bunuri comune ale sotilor.La fel si cele din contractele de servicii cu conditia ca data scadentei lor sa fie in timpul casatoriei.

In privinta sumei de bani donate va trebui sa ne spuneti cand si cu ce ocazie a fost facuta aceasta. Erati casatoriti? Cu ocazia casatoriei?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Fiind vorba de partajul unor venituri, eu am plecat de la premisa ca e vorba de salariile si veniturile incasate dupa divort. La momentul la care am scris mesajul precedent mi se parea evident ca intrebarea se refera la salariile ce urmeaza sa fie incasate dupa divort.
Dar , poate aveti dreptate si se refera la salarii ce nu au fost inca incasate desi scadenta era inainte de pronuntarea divortului.
Multumesc pt lamuriri. Ma refer la venituri din timpul casatoriei. Inca nu am divortat, abia incepem procedura. Suma de bani de la parinti a fost primita acum cateva saptamani sub forma de cadou.
Legat de veniturile din salarii si contracte de prestari servicii, realizate in timpul casatoriei, inseamna ca fiind partajabile, ce bani se mai afla in conturi separate, pe numele fiecarui sot, trebuiesc impartite? Dar daca sotul care realizeaza venituri doar din prestari servicii nu are si alta forma de venit, tot mai trebuie sa partajeze acesti bani?

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele mele ca la partaj sa impartim un autoturism lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in timpul casatoriei soacra ne-a dat o suma de bani din care sa ne cumparam un autoturism.transferul banilor s-a facut prin banca deoarece eram noi in ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei flowersun flowersun Buna ziua, Sunt casatorita de 2 ani si doresc sa achizitonez din banii mei o garsoniera. As vrea sa stiu, daca sotul meu poate face la notar o declaratie in ... (vezi toată discuția)
Bunurile mostenite in timpul casatoriei globulet globulet ma numesc SIMONA, sunt casatorita, si as vrea sa stiu daca mama imi doneaza 5000 euro ii impart cu sotul dupa divort??nu pot face un act notarial prin care sa ... (vezi toată discuția)