avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract vanzare cumparare

Buna seara am si eu o intrebare doresc sa fac un contract de vanzare cumparare cu intretinere cu un bunic . Am fost sfatuita de un notar sa fac intabulare doar pe pamantul de sub casa pt nu a avea probleme cu eventuali mostenitori . daca fac astfel intabularea cum ramane cu casa ? actele vor fi doar pe pamantul de sub casa . cu casa cum voi proceda pt a intra si in posesia mea mai apoi ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: 5656 , utilizator 22:00, 28 Ianuarie 2014
Intabularea nu se face doar pentru casa si terenul de sub casa daca acestea nu sunt separate. Daca intreaga curte este un singur lot, pentru a evidentia lotul de sub casa trebuie facuta dezmembrare. Faceti cadastru pe intregul imobil si contract de intretinere.

Daca terenul este mentionat intr- o rubrica din titlu de proprietate care mai are si alte parcele de teren in componenta sa, faceti doar terenul mentionat la punctul curti constructii si intravilan. Se regaseste in partea de jos a titlului de proprietate.
Notarul acela ar fi sugerat ca el va face contractul cu doar pamantul din curte ca si cum nu ar fi casa ? se poate face acest lucru si in cazul intabulari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care ... irina_irina irina_irina Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care sunt 2 case (a lui in care locuieste si inca una in care stam noi, adica copilul lui cu ... (vezi toată discuția)