avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nelamurire cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nelamurire cadastru

Am cumparat un lot de pamant, pe care mi-am ridicat o casa finalizata (receptie) in 2007, dar problemele incep sa apara in sensul ca :
Pretul terenului a fost un apartament construit pe acest teren, lucru finalizat de altfel, dar respectivul nu a facut dezmembrarea terenului (am cumparat 300 mp din 970 mp), si el vanzatorul intre timp a vandut diferenta de teren la x.
X a demolat casa si si-a construit o vila.
Problema in situatia de fata ca sa nu ajung in instanta, e posibil ca x demoland casa veche sa faca un alt cadastru, si atunci dezmembrarea terenului sa fi avut loc ?
Cum trebuie sa procedez ?
Cu stima .
Cel mai recent răspuns: ContSters255159 , utilizator 08:12, 27 Iunie 2012
Actul de vanzare cumparare nu l-ati facut prin notariat? Cum ati cumparat fara sa fi facut dezmembrarea????
Achizitia lotului nu este realizata cu incheiere de documente autentificate in baza documentelor depuse de vanzator care sa ateste statutul bunului achizitionat?
In temeiul disp art 41 din L nr 7/196 republicata orice persoana poate cerceta evidentele ce alcatuiesc registrul cadastral de evidenta imobiliara
Legal daca achizita lotului dvs a avut loc prin contractul de vanzare-cumparare autentificat vanzatorul , a vandut constructiile intabulate in CF sub nr. topografic precum si terenul in suprafata totala , aferent constructiilor, obligandu-se sa intabuleze concomitent cu transmiterea tabulară a drepturilor de proprietate si dreptul sau asupra terenului, conform certificatului de atestare care ar fi trebuit depus pentru perfectarea documentelor de vanzare lot.
Prin contractul de instrainare lot, vanzatorul detinea obligatia , ca in calitate de proprietar vanzator, sa consimta la intabularea dreptului dvs de proprietate asupra constructiilor si terenului.

Precizez ca s-a facut la notariat act de vinzare-cumparare , dar cand am depus actele pentru cadastru, vanzatorul si-a retras " acordul" (actele) si nu am mai putut face actele finale......
(nu s-a facut dezmembrarea terenului, in speta
Daca ati facut act de vanzare cumparare prin notariat, inseamna ca exista cadastru !!!! Dumneavoastra ca si cumparator nu aveti ce cadastru sa mai faceti decat o actualizare in momentul in care inscriati constructia.
Probabil ca dvs ati facut la notar un precontract de vanzare-cumparare.
In ce an ati facut acel act?
Daca vanzatorul si-a retras acordul, atunci toate constructiile si demolarea casei vechi s-au facut fara temei legal.
In cazul acesta nu puteti sa va dezmembrati decat prin justitie.

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)