avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care ...

Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care sunt 2 case (a lui in care locuieste si inca una in care stam noi, adica copilul lui cu sotia), dar vom face pe anexele 1 si 2. Am inteles ca dupa ce facem actele, terenul trebuie instrainat. Va rog sa ma ajutati cu solutia cea mai buna in ceea ce urmeaza. O parte din teren si casa in care sta el va ramane celuilalt baiat al lui, iar partea cealalta de teren si casa in care stam noi ne va ramane noua.... Asa au stabilit ei sa imparta. Ideea e urmatoarea:ce acte putem face pt instrainare pt a putea sa ne lase noua casa fara obligatii, iar casa in care sta el sa i.o lase celuilat copil cu intretinere? Pt ca am inteles ca instrainarea nu se poate face de la inceput si noua si celuilat copil? Adica mai exista vreo varianta mai simpla in afara sa imi faca mie acte pe toate si dupa aceea sa facem alt cadastru cu impartirea si sa ii las eu casa cumnatului meu cu tot cu intretinerea parintilor? Multumesc
Cel mai recent răspuns: irina_irina , utilizator 12:57, 3 Februarie 2021
In primul rand, trebuie facut un act de dezmembrare a terenului in doua loturi.
Discutați cu topometristul care vine la măsurători, să vă întocmească documentația cadastrala pentru dezmembrare.
Ulterior, lotul pe care se afla casa dvs vi-l poate dona, iar pentru celălalt lot, poate încheia cu fratele un contract de întreținere.
Dar pt dezmembrare nu imi trebuie acte? Eu nu am niciun act.... Si un notar mi.a spus ca atata timp cat nu e trecut in cartea funciara nu poate fi impartit
Acum am citit ca aveti anexele 1 si 2.
Intr-adevar, terenul nu se poate dezmembra daca nu aveti acte de proprietate si nu este intabulat la Cartea funciara.
Puteti rezolva chestiunea, prin mai multe moduri:
1. Socrii sa contacteze un avocat si sa deschida o actiune in constatarea proorietatii, pe baza unei posesii indelungate.
Dupa ce obtin hotatarea judecatoreasca, pot intocmi documentatia cadastrala, pot intabula si implicit sa va faca actele mentionate mai sus.
2. Socrii va doneaza intregul teren dvs si sotiei. In felul acesta obtineti un act de proprietate (contractul de donatie ) si va intabulati dreptul de proprietate la Cartea Funciara.
Ulterior, dvs si sotia, ca proprietari, dezmembrati terenul in doua loturi, dupa care transmiteti cumnatului lotul acestuia, cu obligatia de a-i intretine pe socri.
Dar cand ne fac socrii instrainarea tb neaparat sa fie o clauza de intretinere?
Actul de donatie e cel mai ieftin dintre donatie si vanzare cumparare?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
irina_irina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și ... Ionela Ioni Mariana Ionela Ioni Mariana Bună ziua , locuiesc în aceași curte cu soțul, cumnata și cumnatul toți patru fiind proprietari ( fiecare cu casa lui ) aș vrea să știu care sunt ... (vezi toată discuția)