avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal - limite speciale ale pedepsei - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal - limite speciale ale pedepsei - prescriptia raspunderii penale

Maine 1.02.2014 intra in vigoare Codul penal nou
ART. 308 - Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane
(1) Dispoziţiile art. 289 - 292, 295, 297 - 301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.
(2) În acest caz, limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime.

INTREBARE : Aceasta reducere are influenta si in stabilirea termenelor de prescriptie a raspunderii penale conform Art.154 Pod penal ?
Exemplu :
- Delapidare Art.295 Cod penal - pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Termenul de prescripţie a răspunderii penale Art.154 (1) c) este 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
- Delapidare Art.295 + Art.308 Cod penal - pedeapsa cu închisoarea de la
1,3 ani la 4,6 ani ?
Termenul de prescripţie a răspunderii penale Art.154 (1) d) este 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Prescriere delapidare vasiledela4 vasiledela4 o fapta de delapidarese poate prescrie ? dupa cit timp? (vezi toată discuția)
Delapidare si spalare de bani apidav apidav In 2003 eram administrator al unei societati. Am fost instiintat ca sunt urmarit penal pentru complicitate la delapidare pentru un prejudiciu de 2 mil USD adus ... (vezi toată discuția)
Beneficiul art.19- denunt razvan86. razvan86. Buna ziua, Am pe rol un dosar de delapidare,mai exact urmeaza sa existe acea camera preliminara.Voi fi judecat pentru delapidare(delapidarea (art.295 NCP) ... (vezi toată discuția)