avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta sau copie dupa contractul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta sau copie dupa contractul de munca?

Buna ziua. Mama mea a lucrat 4 luni la un magazin alimentare. Angajatorul a spus ca-i va elibera doar o adeverinta. Este ok asa? Spun asta deoarece a mai lucrat undeva si a spus ca i s-a eliberat copie dupa contractul de munca.
Si inca o intrebare a facut inventarul..a gasit initial 165 de lei lipsa...iar ulterior s-a ajuns la 500. Mi se pare ceva fraudulos aici..Ea este concediata..la momentul de fata...se poate face ceva in privinta asta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nae2012 , utilizator 11:50, 31 Ianuarie 2014
Da, este corect sa i se elibereze adeverinta. Carti de munca nu mai existe de 2 ani.
2) Nu poate fi concediata pentru lipsa respectiva si fara cercetarea facuta in acest sens. Vedeti ce scrie pe decizia de concediere. O puteti contesta la tribunal, in plus puteti depune o reclamatie la ITM
@ nae2012

1. Pana la 31.12.2010, dovada vechimii in munca se face cu carnetul de munca.
Dupa 01.01.2011, dovada se face cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori.

2. Carnete de munca exista si in prezent, dar nu mai sunt folosite, ca urmare a aborgarii decretului nr.92/1976.

3. Care este motivul concedierii ?
Lipsa la inventar poate constitui abatere disciplinara, ceea ce poate atrage , inclusiv, desfacerea disciplinara a c.i.m.
Am inteles. Mi-a comunicat mama mea ca s-a rezolvat situatia..cu lipsa aceea de bani de la 165 la 500 lei...asa stiam si eu ca nu mai exista carti de munca doar contracte individuale de munca respectiv contracte colective de munca...Va multumesc pentru promtitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs urile neon butterflies neon butterflies Trecerea cfs urilor in carnetul de munca este obligatorie? unde se prevede? (vezi toată discuția)
Cartea de munca brg brg am primit cartea de munca acasa de la fostul angajator si vad ca perioada de preaviz nu i trecuta ,se poate? si ce trebuie sa fac acum cu aceasta carte? ... (vezi toată discuția)
Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)