avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratia D 112 pentru anul 2014
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratia D 112 pentru anul 2014

Pentru cei interesati, va anunt ca a aparut varianta D112 pentru anul 2014.
In sfarsit!
[ link extern ]
Atentie! Sunt schimbari majore in formular.


Formularul 205 pentru veniturile anuale 2013.
[ link extern ]

Intrati din IE

Din Chrome nu se poate accesa
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:20, 24 Februarie 2014
Multumim doamna!
Am observat ca si pentru foile de varsamant a aparut o noua varianta - 2014, inca din 7 ianuarie. Deci, sa nu incercati sa faceti plati cu varianta 2013. Eu nu am inteles de ce nu s-a putut face o upgradare la vechea varianta (2013), asa ca o sa trebuiasca sa introduceti in formular, manual toate informatiile... In rest, toate bune!
Eu fac platile prin ordin de plata, din contul bancar si frica mea cea mai mare este sa nu-si schimbe conturile la trezorerie.

Deci D112 este schimbata ca formular in sensul ca pentru fiecare persoana cuprinsa in sectiunea A, pe langa datele vechi, se mai completeaza inca o data, contributiile obligatorii (dar numai cele personale, nu si ale angajatorului), deducerile si....impozitul retinut. Se face automat scaderea si se arata venitul net. Deci este si o verificare cu statul de plata.

Atentie, de asemenea, daca aveti modificari in salarii sau indemnizatii sa stergeti toate rubricile din centralizator si sa le actualizati integral prin adaugarea celor 10 obligatii fiscale.


Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
elga50, moderator
Asta cam asa este, ne-am lovit si noi de aceste probleme. De altfel, ca sa nu gresim, intai "fac" D112 si apoi statul de plata (cand am modificari). Aproape de fiecare data sunt mici diferente de ordinul a 1-2-3 lei intre cele doua documente. Fiecare aplicatie are propriul mod de a face rotunjirile... Oricum, ca sa nu primim scrisori de la ANAF, ca ne inregistram cu diferente intre raportari si plati, procedam asa cum am zis... Asta e!
Eu mi-am batut capul astazi si am completat si D 205 pentru veniturile din 2013.
Pe total sume platite in tot anul 2013 am inregistrat un minus de 6 lei la impozite.
Din pacate nu pot intra in dosarul fiscal de pe site-ul ANAF, nu stiu cauza, ca as vedea la timp diferentele si le-as regla rapid. Altfel, iata, asteptam scrisori de la ANAF.... :(

Azi de dimineata am putut pentru o singura data sa intru si sa constat ca aveam un minus de 2 lei la contributii, dar cand am mai incercat a doua oara ca sa vad daca pot lista situatia sa o atasez la dosarul lunar....nu mi-a mai dat voie.
Groaznic acest site al lor. Nu e pus la punct deloc.
Te consideri norocos daca reusesti sa depui D112.
Cum am mai spus, si pe mine m-au deranjat aceste mici diferente, datorate, strict aplicatiilor, astfel incat, m-am si invatat de acum sa introduc mai intai datele in D112, apoi pur si simplu, corectez acele mici diferente in statul de plata (sic!). Am discutat si cu cenzora, precum si cu alte persoane - chiar implicate in sistem... Mi-au zis ca este bine cum procedez si in acest sens de o buna bucata de vreme, nu mai "äpar" diferente.
Per total, chiar daca aceste diferente sunt relativ mici, deranjeaza in mod evident si sunt de acord cu dvs. ca saitul merge ca naiba... D112 le trimit cu Certificat digital si din acest punct de vedere, nu am probleme.
Toate bune!

Alte discuții în legătură

D112 - modificare salariu in cursul lunii Viovas Viovas Buna ziua. Am un salariat care in perioada 01.022012 - 19.02.2012 a avut un salariu tarifar de 1800 lei, timp de lucru 8 ore/zi. Incepand cu 20.02.2012 i se ... (vezi toată discuția)
Revisal + erori la transmitere on-line d112 BICOS BICOS pentru transmitere revisal trebuie doar o dec. interna de numire care cumva trebuie inregistrata la itm? imi apar erori la folosire certif, digital ptr.112 ... (vezi toată discuția)
Versiunea actualizata pentru declaratia 112 (soft a si soft j) - metode de preluare declaratia 112 dintr-o luna anterioara  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [u][i]Metode de preluare declaratia 112 dintr-o luna anterioara: [/i][/u] 1. Daca este aceeasi versiune si in luna urmatoare: Efectuati o copie a fisierului ... (vezi toată discuția)