avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Servicii medicale pe parcursul pensiei cu penalizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Servicii medicale pe parcursul pensiei cu penalizare

Pe parcursul pesniei cu penalizare(deci cu stagiul de cotizare complet-peste 30 de ani), pot beneficia de servicii medicale?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:24, 2 Februarie 2014
1. Dvs. beneficiati de pensie anticipata partiala.

2. Orice pensionar este asigurat la sanatate si plateste si contributia de 5,5% la sanatate.

3. Uitati-va pe talonul de pensie si la rubrica "CASS" scrie suma care vi se retine pentru sanatate (din suma care depaseste 740 lei).

4. Daca aveti o pensie pana in 740 lei atunci nu vi se mai retine CASS dar tot sunteti asigurata la sanatate, plata bcontributiei fiind facuta de la buget.

5. Asadar beneficiati de servicii medicale gratuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe pensie suciugeorgeta suciugeorgeta Unui pensionar cu handicap grav i se opreste impozit pe pensie? (vezi toată discuția)
Contributii asigurari de sanatate lemia50 lemia50 Cum se calculeaza contributia de 5,5%aplicata pensiilor ?Deex.pentru o pensie de 1200 lei procentul se calculeaza pe toata pensia sau pe diferenta dintre 1200 ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta bucur mihaela bucur mihaela Mama mea a iesit cu pensie anticipata la data de 10.06.2011, dupa o vechime de 36 de ani, la varsta de 55 ani si 3 luni. Cand ar trebui sa iasa cu pensie de ... (vezi toată discuția)