avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligatiile sotului/sotiei in relatia cu banca a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligatiile sotului/sotiei in relatia cu banca a debitorului

Buna ziua,
Sotul doreste sa contracteze un credit cu ipoteca, in acest caz bancile solicitand ca sotia sa semneze si ea contractul de ipoteca "pentru luare la cunostinta". Daca sotia nu participa cu venitul la contractarea creditului si nu are calitate de imprumutat, codebitor, girant, garant etc, ci semneaza doar pt luare la cunostinta, va avea vreo obligatie financiara fata de banca in cazul in care sotul nu onoreaza contractul?poate fi executata si ea in caz de neplata?fiind un credit pe 30 de ani, daca in acest timp sotul decedeaza, e obligata apoi la succesiune sa preia si datoria?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:21, 18 Februarie 2014
Da, va plati. Si datoriile contractate in timpul casatoriei sunt comune, nu numai bunurile. Luand la cunostinta, banii ii va fi mai usor de dovedit ca e o datorie comuna.
Banca spune ca, in caz de neplata a creditului de catre sot, doar acestuia i se va popri salariul, nu va avea dreptul sa puna poprire si pe salariul sotiei, nici sa ii execute bunurile proprii, atata timp cat aceasta nu a participat cu veniturile la contractarea acestuia, ci a semnat doar de luare la cunostinta. Dvs la ce va referiti cand spuneti ca va plati si sotia?i se poate pune si ei poprire pe salariu? doresc sa ma informez corect despre toate aspectele inainte de a semna pt o suma mare si un credit pe o perioada f lunga. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
ilincamo, utilizator
De ce are nevoie banca de semnatura de luare la cunostinta.. sotia se poate prezenta sa zica pe gura ca stie de credit.. de ce nu e de ajuns ? Banca " zice " multe pana sa semnezi un contract.. sa " zica " si in scris !
Daca i se pune poprire sotiei pe salariu si aceasta contesta executarea, ar putea sa zica ca sotul sau a cheltuit singur suma si el a luat creditul fara stiinta sa ? Cred ca nu..
Pt ce anume ia sotul creditul ?
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Sotul doreste sa cumpere cu creditul un apartament pt parintii sai, proprietari vor fi parintii acestuia. Deci nu se poate considera ca a folosit creditul pt cheltuielile obisnuite ale casniciei, eu nefiind beneficiara sumei imprumutate. In acest caz pot fi si eu urmarita pt recuperarea creantei in caz de neplata?
Fara sa aiba un interes, nu vad de ce banca ar fi ingrijorata ca nu stiti sau stiti de asta.
Cititi cu atentie contractul si vedeti ce semnati !
N-ar fi rau sa apelati la un avocat pt a va insoti la banca pt a va asista la incheierea contractului.
Desi ipoteca se va pune banuiesc pe ap parintilor sotului, in caz de neplata a creditului, dupa vanzarea casei, daca banca nu se indestuleaza din pret, iar dvs prin contract puteti fi pusa sa platiti, veti plati alaturi de sot. Asa ca nu e indicat sa gresiti semnand acel contract de "luare la cunostinta "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)
Cu se face executarea silită a unui imobil ipotecat (achiziționat ... mbs90131 mbs90131 Cu se face executarea silită a unui imobil ipotecat (achiziționat prin programul \"prima casă\") de către un creditor personal? În condițiile în care ... (vezi toată discuția)
Infractiune? andronescucel andronescucel tatal si fiul,au scos un credit de la cec,cu o copie de pe contractul apartament. credit de nevoi personale. parintii divortati,mama nu avea cunostiinta de ... (vezi toată discuția)