avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot scapa de taxa de timbru judiciar(sau macar sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot scapa de taxa de timbru judiciar(sau macar sa o diminuez) in cazul unui proces pt. partaj pe datorii comune pe care intentionez sa-l deschid, tinand cont ca am deja 2 popriri pe salariu datorate unor executori judecatoresti?

Dupa divort am ramas cu datorii mari la banci .
Am pierdut apartamentul ipotecat la banca (impreuna cu fostul meu sot), a fost scos la licitatie publica si nu s-a acoperit datoria.( mai bine spus am ramas in imposibilitate de a mai plati ratele lunar care erau in franci elvetieni).
Fostul meu sot a parasit domiciliul conjugal si nu mai stiu nimic de el.
Prima hotarare judecatoreasca din partea executorilor judecatoresti pentru poprirea pe salariu in procent de 1/3, a fost pt. locuinta pierduta, iar a doua poprire a fost pt. un autoturism cu care a plecat sotul meu si pt. care am fost debitoare la imrumutul facut la o firma de leasing auto.
Acum mi se opreste aproape 1/2 din salariu si ma descurc f. greu cu copiii mei in varsta de 9 ani si 16 ani, tinand cont de faptul ca sunt singura intretinatoare a familiei.
Nu mai am nici un alt venit in afara de salariu si alocatia copiilor.
Locuiesc impreuna cu parintii mei batrani si bolnavi intr-un apartament de 2 camere
Divortul s-a pronuntat in lipsa paratului acum 2 ani si 1/2, iar instanta a hotarat o pensie de 175 ron pentru fetita de 9 ani, dar nu am primit niciun ban.
As dori sa deschid un proces pt. partaj pe datorii comune, dar ma omoara taxa de timbru data fiind situatia ca este o valoare f. mare si trebuie sa platesc 3 %.
Daca venitul meu este aproximativ 1100 ron pt mine si familia mea + 80 ron alocatie (atat imi ramane dupa cele 2 popriri) ce sanse am sa platesc o taxa de timbru cat mai mica sau deloc daca este posibil?
se iau in considerare popririle?
Astept raspunsul dvs.
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)
Problema banca cris7821 cris7821 Buna ziua, Ma numesc Violeta Petre si am o intrebare.... sunt divortata si primesc pensie alimentara de la fostul sot de 33% pentru copil in cont ... (vezi toată discuția)
Consecinte neplata credit ipotecar adynut adynut am un credit ipotecar in franci elvetieni luat acum 5 ani cu care am luat un apartament,de 3 ani nu am mai platit la credit ptr ca m/am despartit de cel cu ... (vezi toată discuția)