avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este acesta abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este acesta abandon de familie?

Buna ziua.

Situatia mea este una destul de delicata.Sunt casatorit din 2008 si am doi copii minori.De aproximativ un an certurile cu sotia au ajuns la cote destul de alarmante.De la inceputul anului pentru a evita scandalurile si pt a nu vedea copii aceste certuri dintre mine si mama lor, am ales sa plec de acasa de mai multe ori.De fiecare data m am intors, crezand ca va fi bine si ca voi putea fi alaturi de copii, de familie...insa in cele din urma am fost nevoit sa plec iar si iar.Mentionez ca sotia mea se manifesta intr un mod violent, ea tipa, sparge, injura indiferent ca fetitele sunt de fata.In astfel de momente ma vad nevoit sa o lovesc.Ideea este ca chiar m am saturat de asta, copii mei nu trebuie sa vada asa ceva in casa.Acesta este motivul pentru am plecat de atatea ori, am incercat sa evit ca copii sa vada asa ceva.Ultima data am plecat in luna Noiembrie 2013.De atunci si pana in prezent am cautat mereu ca copii sa simta cat mai putin lipsa mea.Pe cea de 4 ani am dus o si am adus o mereu de la gradinita, le am scos la plimbare de multe ori, am stat cu ele.Acum circa o luna sotia mea s a angajat.In fiecare zi cat ea se ducea la servici eu veneam si stateam cu cea mica, o duceam la gradinita si o aduceam pe cea mare.Spun toate acestea deoarece sotia mea astazi a ajuns sa mi spuna ca nu ma mai lasa in casa sa mi vad copii, nu ma mai lasa sa le scot la plimbare si cel mai dureros, ca nu fac nimic pentru copii.Mai mult, spune ca ma va da la politie pt abandon de familie.Mentionez ca momentan eu nu mai muncesc, nu am nici un venit, nu le pot ajuta mai mult.Ar mai fi de mentionat ca in luna mai a anului trecut, tot asa dupa un scandal, am decis sa merg sa deschid divort.Ea nefiind de acord cu aceasta, judecatoria mi a cerut sa aduc martori care sa confirme cele relatate si aici, motivele practic.Am renuntat la divort deoarece dupa ce am deschis aceasta actiune am incercat iar sa fie bine, m am intors iar acasa, insa doar pt cateva saptamani....apoi iar am plecat.Deci:sotia acum ma acuza ca mi am abandonat familia, nu ma mai lasa sa mi vad copii, nu vrea sa dam divort.Sotia si cele doua fetite stau intr o locuinta ANL, pe numele meu, iar toate bunurile din acea locuinta le am lasat ei, nevoia mai mare avand o copiii.Am lasat tot si am plecat satul de scandaluri si batai.Ce ma indrumati sa fac?Totusi sunt de parere ca sotia ar avea si probleme psihice si ma gandesc acum dupa tot ce s a intamplat si dupa tot ce vrea ea acum, ca locul copiilor nostri nu ar fi langa ea.Am fost de parere ca asa e cel mai bine, copii sa stea langa mama, tocmai de asta am plecat lasandu le tot.Insa lucrurile parca nu sunt asa.Astept raspuns din partea dumneavoastra.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:59, 4 Februarie 2014
Nu e abandon, insa incercati sa va clarificati situatia.
Divortati sau nu, daca acceptati sau nu sa locuiasca copii la mama, cat le veti plati pensie.. pt ca si daca nu munciti, pensie tot datorati, cereti si un program de vizita.. Il puteti cere si pe calea ordonantei presedintiale.

viorelfilip a scris:

In astfel de momente ma vad nevoit sa o lovesc

In nicio situatie, nimeni , niciodata este nevoit sa loveasca pe altcineva.
Se poate divorta si fara acordul sotiei daca dovediti ca relatiile cu sotia sunt grav afectate si nu mai pot continua. Probele pot fi martori (chiar si rude), inscrisuri. Trebuie sa dovediti culpa sotiei...daca exista culpa.
Singura solutie din ce relatati pare a fi divortul urmat de cerere de incredintare a copiilor sau cerere pentru stabilirea unui program de vizita.
EDITAT ULTERIOR: Slabe sanse sa va fie incredintati in conditiile in care nu realizati venituri.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
DahliaNoir, utilizator
Stiu ca nu mi da nimeni dreptul sa lovesc pe cineva insa am spus ca asta a fost urmare a tot scandalul pe care l face, urmare a tuturor rugamintilor din partea mea ca ea sa nu mai tipe si sa injure de fata cu cei doi copii.Am fost si raman la parerea ca cele doua fetite trebuie sa stea langa mama lor, asa fiind firesc si sanatos pentru ele.Tocmai de asta am si plecat renuntand la tot.Insa ea acum imi vorbeste de abandon, ceea ce este total diferit fata de tot ce s a intamplat.Daca ar fi acceptat faptul ca atunci cand doi oameni nu se mai inteleg, trebuie sa se desparta, nu s ar fi ajuns niciodata aici.Voi merge iar sa dau divort, iar de data asta ma voi asigura ca va avea si un final clar dat de un judecator.
Va descrieti sotia in termeni ca "ea tipa, sparge, injura indiferent ca fetitele sunt de fata." dar totusi sunteti de parere ca "cele doua fetite trebuie sa stea langa mama lor, asa fiind firesc si sanatos pentru ele".
De ce e sanatos pentru ele dar nesanatos pentru dvs?
Am spus ca e nasanatos pt mine?Ma gandesc totusi ca acel comportament este dat de prezenta mea in casa, tocmai de asta am si plecat.Cand am fost mici cu totii am fost mai aproape de mame.Sanatos pt ele ar fi sa ii aiba pe ambii parinti, dar cand nu se mai poate cel mai bine pt ele ar fi sa stea cu mama.Asa ma gandesc ca e normal.

Alte discuții în legătură

Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ajutati-ma, va rog, cu un sfat, o opinie, orice... - probleme mari cu tatăl copiilor Ingrid0119 Ingrid0119 Am de ceva timp o problema cu tatal copiilor mei si as vrea niste sfaturi cu privire la calea pe care ar trebui sa actionez in aceasta situatie. In urma ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)