avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Activitatea de morarit pe I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Activitatea de morarit pe I.I.

In legatuta cu o intreprindere individuala care este neplatitoare de tva are ca obiect de activitate fabricarea produseor de morarit, mai exact o moara de porumb, contabilitatea este in partida simpla, este obligatorie casa de marcat (eu din cate am inteles ca da si mai ales ca presteaza servicul la persoane fizice), sau este destul bonul de macinis?
Totusi am o nelamurire cum inregistram efectiv z de la casa de marcat in registrul de incasari si plati (efectiv ca si o incasare fara nici un cont de venit), stiu ca la achizitii se trece doar chitanta, fara conturi.Iar bonul de macinist tot ca o incasare(din cate am inteles se poate trece si suma de bani pe el).
Referitor la intrebarea de comodat de aseara am descarcat un model contract de comodat dar nu stiu daca este bun.

CONTRACT DE COMODAT

PÃRŢILE CONTRACTANTE

Art. 1. S.C. ................ S.R.L. cu sediul în ........., str. ......., nr. ...., judeţul ............., înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. .............., având cod fiscal ................... şi cont nr. .............. deschis la ................ în calitate de comodatar, reprezentată prin ..............
şi
Art. 2. Dl./D-na. ................, cu domiciliul în ........., str. ......., nr. ...., judeţul ............., identificat cu B.I. seria ....... nr. .......... în calitate de comodant,

OBIECTUL CONTRACTULUI

Art. 3. Obiectul contractului îl constituie împrumutul autoturismului marca ........... cu nr. de înmatriculare .................. aflat în proprietatea d-lui/d-nei. .................., în calitate de comodant, pe care S.C. .............. S.R.L. se obligă să îl folosească ca maşină de intervenţii potrivit scopului său.

TERMEN

Art. 4. Împrumutul se acordă pe o durată de ...... ani, cu începere de la data semnării contractului.

DREPTURILE ªI OBLIGAŢIILE PÃRŢILOR

Art. 5. Comodantul are dreptul:
- de a primi la scadenţă autoturismul împrumutat comodatarului;
- de a exercita, în cazul refuzului de restituire a bunurilor de către comodatar, acţiunea reală în revendicare sau o acţiune personală derivată din contract.

Art. 6. Comodatarul are dreptul:
- de a reţine bunurile până la plata cheltuielilor extraordinare, necesare şi urgente făcute pentru conservarea autoturismului.

Art. 7. Comodantul se obligă:
- să remită autoturismul la data semnării contractului, la sediul S.C. ........... S.R.L.;
- să restituie cheltuielile făcute de comodatar în vederea conservării autoturismului pe durata contractului;
- să suporte riscul pieirii fortuite a autoturismului.

Art. 8. Comodatarul se obligă:
- să conserve autoturismul împrumutat;
- să folosească autoturismul potrivit destinaţiei stabilite prin prezentul contract;
- să restituie la data încheierii contractului bunul împrumutat.

RÃSPUNDEREA

Art. 9. Comodatarul răspunde pentru deteriorarea sau pierderea - în tot sau în parte - a lucrului, dacă nu dovedeşte că deteriorarea ori pieirea s-a produs fortuit sau că deteriorarea este consecinţa folosirii potrivit destinaţiei şi fără culpă din partea sa.

DAUNE COMINATORII

Art. 10. În cazul în care comodatarul nu restituie autoturismul la sfârşitul contractului, acesta este obligat să plătească comodantului, daune cominatorii în valoare de ............. lei pentru fiecare zi de întârziere.

FORŢA MAJORÃ

Art. 11. Forţa majoră apără de răspundere partea care o invocă.
Partea contractantă care invocă forţă majoră, o poate face opozabilă celeilalte părţi cu condiţia informării despre apariţia cauzei de forţă majoră în cel mult 5 zile de la apariţia acesteia adăugând o confirmare a unor autorităţi competente care să certifice realitatea şi exactitatea cauzei.

ÎNCETAREA CONTRACTULUI

Art. 12. Raporturile contractuale încetează prin restituirea lucrului în stare corespunzătoare la termenul prevăzut în contract.
Art. 13. În caz de nerespectare a obligaţiilor de către comodatar, comodantul poate cere rezilierea contractului.

LITIGII

Art. 14. Litigiile dintre părţile contractante, în cazul în care nu vor fi rezolvate pe cale amiabilă, vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti competente.

Prezentul contract a fost încheiat astăzi ....... în 3 exemplare originale, din care unul rămâne la comodant, unul la comodatar şi unul la notariat.


Semnăturile părţilor

COMODATAR,
S.C. .............. S.R.L.
COMODANT,
Dl./D-na ............


Alte discuții în legătură

Contract de comodat zsozso79 zsozso79 Buna ziua! Am nevoie de un contract de comodat,pentru firma mea de a deschide un punct de lucru.As vrea sa comodez de la o persoana fizica.Cineva nu are un ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat kikitam kikitam pentru un sediu social al unei noi firme trebuie contract de comodat legalizat la notar ? si cu un model ma poate ajuta cineva ? (vezi toată discuția)
Contract comodat pfa claudiaP claudiaP Spuneti-mi, va rog, daca un PFA incheie un contract de comodat pentru un apartament cu 3 camere unde mai locuiesc si alte persoane, cat la 100 are dreptul de ... (vezi toată discuția)