avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala

am o verisoara a carei unica mostenitoare sint eu,nu am copii,doar un nepot ,din frate.daca eu as deceda inaintea verisoarei,pot lasa un testament ceva ca mostenirea mea sa-i revina nepotului sau altei persoane?ar putea beneficia de mostenire in locul meu?sau l-as putea infia pe nepot am 75 ani iar el 40
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
dantronik, utilizator
Cel mai recent răspuns: dantronik , utilizator 10:39, 4 Februarie 2014
Adică, aţi vrea să-i lăsaţi moştenire nepotului ceea ce aţi moşteni, eventual, de la verişoara dumneavoastră dacă aţi mai fi în viaţă la decesul ei?

Păi, dacă veţi fi în viaţă la decesul verişoarei, puteţi.

Dacă doamna în negru vă va lua înaintea verişoarei, nu puteţi, chiar şi numai pentru simplul motiv că, decedînd înaintea ei, nu aveţi cum să-i moşteniţi bunurile şi, ca atare, nu aveţi cum să le lăsaţi moştenire pe mai departe. Iar nepotul de frate nu poate veni la succesiunea verişoarei dumneavoastră prin reprezentare.

Viaţa e complicată. ªi nedreaptă. Dreptul civil e şi mai complicat. şi nedrept, dacă putem spune că există drept nedrept.
Dvs puteti lasa testament oricui doriti cu respectarea rezervei succesorale, daca la decesul dvs. vor exista mostenitori rezervatari in viata. In orice caz nu puteti dispune in timpul vietii dvs. pentru cauza de moarte asupra bunurilor pe care nu le detineti in proprietate deoarece nu se poate dispune asupra unei succesiuni nedeschise.
Poate dispune asupra bunurilor care se vor gasi în patrimoniul său la data decesului. Dacă printre acele bunuri se vor afla sau nu cele moştenite de la verişoara sa, asta nu are nicio legatura cu pactul asupra unei succesiuni viitoare.
dar as putea sa l infiez pe nepotul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire! alexsisco alexsisco Buna ziua , am si eu o intrebare daca ii las prin testament fratelui meu mai mare casa şi toate bunurile din gospodărie, cu dorinţa ca imobilul să nu fie ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)