avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain

Buna ziua,
Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie
Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti.
Matusa mea a decedat de curand, era verisoara bunicii mele din partea tatalui meu. Mamele lor( ale bunicii mele si ale matusii decedate) au fost surori.
Matusa mea nu are sot, nu are copii, doar pe mine si pe fratele meu ca nepoti, deoarce tatal meu a murit.
Tatal meu a avut grija de ea o perioada de 2 ani pana a murit, lui ii facuse testament, dupa ce a murit, ne-a facut noua, iar dupa ceva timp l-a anulat pe al nostru si a facut testament unei alte persoane fara grad de rudenie cu noi. Acum am vorbit cu persoana careia i s-a facut testament si ne-a spus ca intre timp pana la moartea matusii mele, a fost facut un act de vanzare cumparare intre aceasta persoana si matusa mea, probabil sa fie sigura ca noi nu primim nimic. Avand aceste in vedere, ce mai poate fi facut in favoarea noastra a rudelor ei?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
kittyutabran1, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:57, 19 Decembrie 2022
Mai întâi verificati dacă cele declarate sunt reale. Vorbele... Dacă există un contract de vânzare autentic, nu e nimic de făcut în privința proprietarii. Însă poate aveți de moștenit contravaloarea acesteia
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
adriandimitriu, utilizator
Testamentil poate fi atacat de catre persoanele care detin calitate
Trebuiesc verificate responsabil toate documentele succesiv incheiate
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În lipsa unui testament, dvs. nu o moșteniți legal pe verișoara bunicii dvs. (zisa „mătusă”). Ați fi moștenit-o în baza acelui testament, făcut în beneficiul dvs., dacă nu l-ar fi revocat.

Între dvs. și verișoara bunicii dvs. sunt 6 grade de rudenie în linie colaterală. Autorul comun este stră-străbunicul (sau stră-străbunica). Dacă numărați nașterile, urcând de la dvs. până la autorul comun și apoi coborând până la verișoara bunicii, vă rezultă 6 nașteri (= 6 grade de rudenie).

Or, vocația la moștenirea legală este limitată la gradul 4 în linie colaterală.

Bunica dvs. era rudă de gradul 4 cu verișoara ei. Deci, în lipsă de testament, ultima bunica dvs. o putea moșteni legal pe verișoara ei, cu condiția ca bunica dvs. să fi fost în viață în clipa decesului verișoarei ei. (și apoi, prin retransmitere, moștenirea putea să ajungă la dvs.)
Dar dacă bunica dvs. nu mai era în viață la data decesului verișoarei ei, înseamnă că verișoara bunicii nu avea rude în grad succesibil, iar dvs. nu aveți șanse de a obține (direct) ceva din moștenirea verișoarei bunicii.

Pe scurt: Dvs. nu aveți calitate de a ataca orice se zice că s-ar fi făcut. Și ar fi preferabil să vă țineți banii în buzunar, că-i cheltuiți degeaba.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabrielamichell gabrielamichell sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Dovada grad de rudenie MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Cum fac dovada gradului de rudenie? Unde pot sa gasesc documente care sa dovedeasca gradul de rudenie, tinand ... (vezi toată discuția)