avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complice furt in supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complice furt in supermarket

Salutare!
Sa va povestesc cele intamplate.. Am intrat singur intr-un supermarket si acolo m-am intalnit cu 2 prieteni care erau deja la cumparaturi, eu nu mi-am luat cos si am decis sa imi pun si eu cateva chesti la ei in cos.. in timp ce ma mai uitam la chesti prin magazin, unul din aceastia a bagat intr-un ghiozdan cateva produse eu nu am asistat la introducerea lucrurilor sau ceva de genu(doar ca aveam cos comun) la casa cei doi isi pune produsele pe banda de rulare eu pun despartitorul de clienti si pun produsele mele separat, cel care a bagat produsele in ghiozdan a plecat de la casa inainte urmand sa ne intalnim afara, dupa ce am platit ne indreptam spre iesire si am fost trasi deoparte de agentii de paza si bagati intro camera unde am fost perchezitionati(in camera respectiva se afla primul prieten care a luato inainte si urma sa ne astepte afara), eu in momentele acelea pana sa soseasca politia, sustineam cat ma tinea gura ca nu am nici o legatura si nu am vazut cand a introdus produsele in ghiozdan si ca imi sunt prieteni si am fost doar la simple cumparaturi(asupra mea nu a fost gasit nici un produs neplatit decat cele pe care le platisem si aveam bonul),politistii au luat declaratii, declaratia mea fiind: am facut cumparaturi impreuna cu cei 2 dupa ce am platit am fost tras deoparte de catre agentii de securitate nestiind ce sa intamplat. celalat care era cu mine nu a delcarat inka nimic doar a semnat, iar celalalt care o luase inainte si-a recunoscut fapta k lea bagat in ghiozdan. dupa care am ne-a dat drumul, acuma trebuie sa merg cand o sa primesc telefon sa dau dinou declaratie cu privire la cele intamplate.
Ce acuzatii si ce pot eu sa patesc in cazul mentionat mai sus?eu nu vreau sa primesc nici macar o amenda.
Orice raspuns concret este bine venit!
Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:46, 7 Februarie 2014
Conform relatarii dvs. nu ar trebui sa patiti nimic.
Cine zice ca sunteti complice?
depinde foarte mult de ce vor declara ceilalti doi "prieteni"
daca vor sa va traga in jos o vor face , daca nu, veti scapa fara sa fiti nici macar amendat.
Depinde ce declara prietenii dar depinde si de ceea ce declara el si de restul probelor...
Unul a declarat ca nu a vazut nimic iar celalat care a fost prins si-a recunoscut vina, nu se pune problema sa ma bage pe mine cei doi, dar faptul k am fost oarecum fortat si amenintat cu bataie de catre agentii de paza si obligat sa-mi inchid telefonul mobil, consider k mi sa incalcat anumite drepturi civile.. stiind k nu am nici o legatura cu ei si k nu am furat nimic. acum urmeaza sa dau o declaratie dinou la politie.. credeti ca ar trebui sa precizez si in declaratie comportamentul inacceptabil al agentilor de paza?? ajuta cu ceva pe viitor in caz de actiune in judecata?(in sensul ca eu sa am mai multe temeie legale de aparare decat firma)
ca fapt divers ce pedeapsa sau ce va patii cel care a fost prins?
Multumesc de raspunsuri!
Numai bine.
Ramand de vazut ce se va mai intampla.
Nu prea conteaza ce au facut cei de la paza dar puteti scapa...

Alte discuții în legătură

Abuz firma de securitate hypermarket TincaToniF90 TincaToniF90 Se da urmatoarea situatie : Am intrat intr-un hipermarket impreuna cu un prieten,am facut niste cumparaturi minore,cateva produse doar.La iesirea de la casa de ... (vezi toată discuția)
Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)