avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligativitatea afisarii preturilor pentru servicii ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligativitatea afisarii preturilor pentru servicii prestate

Inafara de articolul 65 (Art. 65 Preturile si tarifele trebuie indicate in mod vizibil si intr-o forma neechivoca, usor de citit, prin marcare, etichetare si/sau afisare. ), capitolul VII ( Cadrul general privind preturile si tarifele) al Legii privind codul consumul, legea nr. 296/2004, republicat 2008 , Codul Consumului, mai exista vreun alt cadru legal, la care putem face referire, care sa reglementeze obligativitatea afisarii preturilor pentru serviciile prestate de un agent economic?

Ma intereseaza acest lucru deoarece mi se cer bani (de la furnizorul de gaze) pentru eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ca nu am datorii catre ei. Nu au nicaieri afisat un asemenea serviciu, precum si tariful corespunzator; la cererea mea au refuzat sa-mi arate ceva oficial din care sa rezulte legalitatea lor in ceea ce priveste solicitarea unei sume in schimbul acestui serviciu (adeverinta de care ziceam). Ca sa scape de mine, mi-au zis ca au afisat pe site-ul lor absolut toate tarifele si serviciile prestate... Evident ca pe site-ul lor nu exista asa ceva!
Discutand la sediul local al Protectiei consumatorilor cu un inspector oarecare, acesta mi-a inteles punctul de vedere dar (probabil nelovindu-se vreodata de o chestiune similara) mi-a zis ca probabil nu are parghiile necesare pentru a-i verifica pe cei de la Gaz, recomandandu-mi sa fac intai reclamatie catre directorul societatii respective, care imi va raspunde in 30 de zile si sa vedem atunci ce poate sa faca...

Alte discuții în legătură

Documente necesare in cazul unui control de la opc Terezia81 Terezia81 Buna ziua, Am deschis un magazin micut cu produse cosmetice. De ce documente am nevoie pentru produse in cazul unui control OPC? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Bon in neconcordanta cu serviciul prestat laurul24 laurul24 Buna ziua! Am apelat la serviciile unei vulcanizari din Timisoara. Nu am gasit expusa nici o lista de preturi in incinta societatii comerciale ... (vezi toată discuția)
Compania de telefonie mobila-euro vs lei doar_el doar_el Buna ziua, As vrea daca se poate sa imi dati o lamurire ca sa inteleg fenomenul. Luam exemplu o companie de telefonie mobila (Subiectul e vechi probabil) ... (vezi toată discuția)