avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Orange - numãrul cu suprataxã 1280
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Orange - numãrul cu suprataxã 1280

Buna ziua!
In urma cu cateva luni, fiul meu a trimis un SMS la numarul 1280 ca sa descarce un joc de pe internet, costul acestei SMS fiind de 1,5 euro. Dar dupa aceasta in fiecare saptamana se trage 3 euro. Am luat legatura cu Orange, care a scris ca "In ceea ce priveste numarul 1280, acesta apartine firmei NTH pe care o puteti contacta pentru verificarea situatiei si, totodata, pentru informatii privind utilizarea serviciului si tariful practicat, la numarul de telefon 0318262751 (program de luni - vineri 9.00 – 18.00) sau la adresa de mail info.ro@ccsupport.biz , customer.care@ccsupport.biz ." - problema este ca firma MTH nu exista, iar numarul de telefon mentionat apartine unei firme straine "Dragonflym". Nici domeniul "ccsupport.biz" nu mai este.
Intrebarea mea este: cum se poate oprii acest furt? #-o
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Misu19 , utilizator 00:48, 8 Noiembrie 2022
Si eu patesc acelasi lucru, dar la numarul 1292. Ce putem face?
Nu puteti bloca prin provider toate abonamentele de SMS? Sau renuntati la cardul SIM. Ce a fost incasat nu-i veti mai vedea inapoi.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
Mergeti la primul magazin intalnit al companiei de telefonie, si depuneti o sesizare in care detaliati toate problemele (un exemplar cu numar de inregistrare ramane la dvs.), solicitand trimiterea unui raspuns scris. Intre timp insistati la serviciul clienti sa obtineti numarul de telefon la care puteti suna pentru a va dezabona. Compania respectiva are contract cu firma care trimite SMS-urile, asa ca trebuie sa cunoasca si datele de contact.
Atat in sesizarea scrisa cat si in discutia cu operatorul, mentionati ca va rezervati dreptul de a face o reclamatie la OPC, cat si o plangere penala...presiunea unor eventuale probleme viitoare de natura juridica poate determina operatorul sa va solitioneze problema rapid.

In cazul in care nu rezolvati nimic cu operatorul de telefonie, imediat ce primiti raspunsul, ca urmare a reclamatiei dvs., faceti plangere la OPC, urmand sa consultati si un avocat pentru o eventuala plangere penala.

Nu stergeti mesajele primite, pentru ca ele constituie probe.
Același lucru am pățit și eu. Chipurile o campanie profi cu un card cadou de 750 lei. Nu merge oprit. O sa mai încerc sa sun la numărul de telefon 0318262751. E-mail am trimis dar nimic e o mare fraudă de câte 3 euro. Cineva trebuie sa facă ceva sa putem opri asta. Păcălesc copii cu diverse jocuri. Fetita mea știe ca noi facem cumpărături la profi și a comis greseala
Buna ziua voi cum ati rezolvat problema cu 1280?

Alte discuții în legătură

Escrocherie prin sms cu suprataxa poll1 poll1 Buna ziua , am o problema legata de mesageria de la [editat]...de o luna primesc sms de la [editat]...circa unul pe saptamina ,de fiecare data cind il primesc ... (vezi toată discuția)
Spam prin sms. nu este ilegal să hartuiești pe cineva cu mesaje, nedându-i posibilitatea să se dezaboneze? pradan pradan Buna ziua, Tot primesc spam prin sms de la 4 numere de Vodafone facand reclame la lenjerii-shop.ro Am inteles ca vodafone a mai fost amendat pentru sms ... (vezi toată discuția)
Sms cu reclame, folosirea datelor personale fara consimtamantul meu Sonnelion Sonnelion Buna ziua. Am primit astazi un SMS legat de niste pisici de vanzare. Am trimis SMS inapoi sa intreb cine este persoana si am primit mesaj automat \"Pentru ... (vezi toată discuția)