avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii persoana decedata, instiintare de plata dupa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii persoana decedata, instiintare de plata dupa 3 ani, leasing auto

salut, dragilor am si eu o intrebare..... o sa descriu pe scurt cazul meu, am avut un leasing auto era pe numele mamei nu am putut plati 2 rate in 2010 a venit o firma de recuperare am predat masina... dupa un an vine cei de la kruk cu o suma dubla de plata circa 10000 ron,,, am facut o notificare prin care ceream explicatii insa nu am primit nimic in acea perioada mama mea tittular de ctr, a decedat le am spus lucrul asta...am trimis o copie de certif deces... dupa un an in 2012 ma cauta iar si imi cere acel certif deces... iar in 2013 ma trezesc cu un telefon de la kruk prin care spune o o suma cu 50 % mult de decat initial. le spun ca a decedat mama , le spun ca nu ma anuntat nimeni decat din an in an...si intrun final imi face o reducere la suma initiala..adica 10000 ron in loc de 15000 si ma sfatuieste sa o platesc ,,ca intra legea mosteniri etc, mentionez ca si tatal meu a decedat, ei nu au mai nimic pe numele lor..cum va decurge oare situatia? va multumesc

Cel mai recent răspuns: sorini22 , utilizator 15:59, 2 Martie 2014
Daca parintii nu au mai avut nimic pe numele lor atunci faceti renuntare la mostenire in termenul de prescriptie de un an al dreptului de optiune succesorala prevazut la art. 1103 NCC.

Persoana care renunta la mostenire este eliberata de orice obligatie care s-ar fi nascut in sarcina sa, in calitate de mostenitor acceptant.
[ link extern ]

Firma de recuperari nu va avea ce sa execute.

[ link extern ]
Conteaza data la au murit parintii, functie de asta se stie legea aplicabil, vechiul sau noul cod civil. Cand mama a cumparat masina, tata era decedat ?
@cyan, nu mai are cand sa renunte la mostenire pt ca s-a implinit de mult termenul de optiune succesorala.
Daca mama a decedat inainte de 1oct 2011 si nu ati dat declaratie la notar ca acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar, veti plati datoriile mamei. Daca a decedat dupa aceasta data si situatiei i se aplica noul cod civil, nu veti plati pt ca si daca nu ati dat declaratie de renuntare la succesiune, creditorii sunt nevoiti sa se indestuleze din bunurile decedatului, ori ziceti ca nu avea.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
multumesc, poi mama a decedat in iunie 2011 la un an dupa ce am predat masina..iar tatal in 2012...ei au un teren pe numele lor...(comun) si tata o casa parintesca momentan pe numele bunicilor...decedatiii cu care ma chinui eu acuma sa intru in posesia ei...(mostenire..) si mama la fel...de pe urma parintilor... mi sa spus de la firma de recupereare ca trebuie sa fac acel document pana in 6 luni de la deces...
buna, mai putem concluziona ceva la cazul meu.....macar sa stiu ce am de facut. multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Datorii persoana decedata sorini22 sorini22 salut, dragilor am si eu o intrebare..... o sa descriu pe scurt cazul meu, am avut un leasing auto era pe numele mamei nu am putut plati 2 rate in 2010 a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan66aurel dan66aurel Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si ... (vezi toată discuția)
Termen optiune succesorală michel58 michel58 Bună seara! Tatăl meu a decedat în 2008,iar mama în 2014 luna noiembrie. Succesiune nu a fost făcut după decesul tatălui. Iar acum am vrea să facem, ... (vezi toată discuția)