avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie primar posibila?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie primar posibila?

Buna ziua! Sunt angajat contractual in functia de administrator de retea la o primarie. Din luna decembrie a anului 2008 am fost mutat in locul unui coleg al meu in concediu medical ( urmator pensionar ) .Am deja 4 luni de cand lucrez in locul colegului meu. Nu poate primarul sa dea o dispozitie prin care sa fiu transferat in interiorul primariei de pe un post pe celalalt? Este obligatoriu de organizat concurs mai ales ca anul asta sunt blocate toate posturile in administratia publica? E vreo problema ca sunt personal contractual si trebuie sa ma faca functionar public? Va rog sa-mi dati si temeiul legal al unei eventuale posibilitati.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: puru geta , utilizator 11:47, 24 Aprilie 2009
Legea nr.188/1999 a functionarilor publici prevede la art. 57 alin 1" Recrutarea in vederea intrarii in corpul functionarilor publici se face prin concurs, in limita functiilor publice vacante rezervate in acest scop prin planul de ocupare a functiilor publice".Deci numai in acest mod puteti accede in corpul functionarilor publici.
Nu se poate printr-o Dispozitie a Primarului sa fiti trecut de pe un post pe "celalalt".
Procedura este aceea pe care vad ca si dvs. o cunoasteti.
Poate daca se elibereaza acel post pe care il doriti, acesta ar trebui scos la concurs iar in urma concursului, dvs. l-ati ocupa, ar fi o solutie...
Discutati si cu reprezentantii Primariei!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Va multumesc!
mai este o solutie: de transformarea functiei contractuale in functie publica. Oricum postul respectiv chiar daca se vacanteaza nu se poate organiza concurs anul acesta (ordonanta 34/aprilie 2009 interzice anul acesta organizarea de concursuri pentru recrutare) numai in situatia vacantarii se pot ocupa 15% din posturile vacantate, adica sa se vacanteze 10 posturi pentru a fi organizat concurs pentru 1 post si asta si pe responsabilitatea ordonatorului de credite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer in 2012 de pe un post de contractual pe un post de functionar public eagle_free eagle_free Buna ziua. Am si eu o intrebare. Exista posibilitatea in prezent sa se face transferul unei persoane de pe un post de contractual cu studii medii pe un alt ... (vezi toată discuția)
Încadrarea unui funcționar public după pensionare ComanescuGabriela ComanescuGabriela Sînt funcţionar public şi pe data de 20.10.2015 ies la pensie limită de vîrstă. Am cerut să mi se facă un alt contract de muncă după ... (vezi toată discuția)
Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna? bogdanmarinela bogdanmarinela Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna si ce trebuie sa faca Primaria? (vezi toată discuția)