avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari care fura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari care fura

Salut,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de antenele de pe bloc(telefonie, radiocomunicatii si altele) si daca locatarii din blocul respectiv au anumite beneficii.
Asociatia blocului unde stau cu chirie nu imi justifica nici macar suma lunara pe care o am de achitat, in valoare de 108 lei, fiind doar o garsoniera, cu un consum de 4m de apa si alte taxe pe care nu le stiu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:40, 11 Februarie 2014
raduistrate a scris:


daca locatarii din blocul respectiv au anumite beneficii.



Relatiile in cadrul asociatiei de proprietari se desfasoara cu ,si intre membri proprietari ai asociatiei
Daca aveti neclaritati/suspiciuni,puteti comunica proprietarului de drept al apartamentului care detine competenta,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si are acces,la cerere,la orice document al acesteia
Terasa imobilului este parte couna care poate fi utilizata numai cu acordul asociatiei de proprietari si prin incheierea de contract de comodat sau de inchiriere
De regula,instalarea de aparatura/dispozitive/terminale in imobile de locuit in comun se realizeaza prin inchirierea pe diferite perioade de timp,in aceasta perioada asociatia de proprietari beneficiind lunar de c/v contract negociat

Banii de pe antene nu se repartizeaza la proprietarii imobilelor din bloc (deci nu se scad din cotele de intretinere datorate de proprietari/chiriasi catre asociatia de proprietari!), ci sunt destinati doar pentru "imbunatatiri" in cadrul asociatiei de proprietari!
Cum nu va justifica cheltuielile? Dar nu se afiseaza lista de intretinere?
mmoceanu a scris:

Banii de pe antene nu se repartizeaza la proprietarii imobilelor din bloc (deci nu se scad din cotele de intretinere datorate de proprietari/chiriasi catre asociatia de proprietari!), ci sunt destinati doar pentru "imbunatatiri" in cadrul asociatiei de proprietari!


Daca este cum spune domnul de mai sus, cereti sa vi se aduca "imbunatatiri" de banii respectivi care vi se cuvin in cota parte.

Sa va schimbe un geam termopan, sa va puneti alta gresie pe holul blocului, etc. etc.

Sau vedeti ce scrie clar in acel contract, si ce a s-a hotarat in AG a se face cu banii respectivi. Eu stiu ca unele asociatii completeaza din acele sume diverse cheltuieli, care in final duc la scaderea sumei la intretinere.

Cu stima.
chiar este cum spune @mmoceanu

Legea 230/ 2007
Art. 13. - Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor.


In cel mai bun caz, se poate considera o scaderea a aportului proprietarilor de alimentare a fondului de reparatii (si investitii), in nici un caz nu afecteaza cota normala de intretinere (apa/ gunoi/ curent/ gaz/ salarii)

Alte discuții în legătură

Plata chieri antena pe bloc mirelaprj mirelaprj Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc turn care are montat antene ale unei companii de telefonie mobila. Banii care ii primim intr-a in contul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Venituri asociatie de proprietari Shpyn Shpyn Buna ziua, Asociatia de proprietari, al carui membru sunt si eu, realizeaza venituri lunare in urma unui contract semnat cu Vodafone (gazduire antene pe ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii luciancojoaca luciancojoaca Buna ziua, In urma unui contract cu o firma de telefonie mobila si televiziune digitala, pentru inchirierea terasei blocului in 2007 pe o durata de 10 ani, ... (vezi toată discuția)