avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda circulatie - pieton - in lipsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda circulatie - pieton - in lipsa

Buna! Astazi am fost sa platesc impozitul pe casa si am aflat ca am o amenda de circulatie din 2012. Imposibil, zic si merg sa cer explicatii. Situatia este urmatoarea: in martie 2012 am traversat trecerea de pieton impreuna cu sotul si fetita. O doamna cu masina care vroia sa intre pe interzis ma tot claxona, i-am facut semn ca e accesul interzis si am mers mai departe pe langa trotuar in intentia de a urca pe trotuar (fetita era pe tricicleta si am cautat un loc unde bordura e mai joasa); doamna de la volan s-a enervat si m-a lovit intentionat cu masina (lovitura usoara). Eram cu fetita asa ca nu m-am certat, am pus mana pe telefon si am sunat la 112. Intre timp doamna si sotul ei au parcat si au intrat in bloc. Cand au vazut ca sun la politie a iesit sotul ei sa mute masina sa nu mai fie pe accesul interzis. A venit politia am dat o declaratie si mi-au spus ca pot pleca(fetita nu mai avea rabdare). Doamna si sotul ei au ramas si ei sa dea declaratie. Eu am plecat multumita ca ei vor fi amendati fara sa ma gadesc ca nu s-a intocmit nici un proces verbal si fara sa am nici o dovada a declaratiei mele. Acum in 2014 am aflat ca am primit o amenda de circulatie "in lipsa" pentru ca am circulat pe partea carosabila (nu e adevarat), iar martor e trecut doamna care conducea. Unde ar trebui sa fie semnatura mea scrie "Ïn lipsa". Intrebarea este: daca eu am sunat la 112 sa fac plangerea, daca am traversat regulamentar si daca mi-au luat declaratia cum pot sa primesc amenda ca pieton in lipsa mea? (scrie ca mergeam pe partea carosabila si martor e trecut domna care conducea masina si impotriva careia am facut eu plangere)
a doua intrebare: am o foaie atasata in care ei sustin ca mi-au lasat citatia lipita pe usa pentru ca nu m-au gasit acasa. Eu nu am gasit nimic. Nu ar fi trebuit sa-mi trimita o recomandata?
Din ce am inteles acum e tarziu sa fac contestatie pentru ca au trecut 2 ani si pentru ca ar trebui sa merg in istanta. Astazi am intrebat un avocat si el a spus ca in locul meu ar plati amenda (e doar 210 lei) si nu s-ar mai complica.
O alta intrebare e: daca amenda e din martie 2012, de ce cand am platit impozitul pe anul trecut, nu mi-a spus nimeni de ea? Mai mult, in septembrie am avut nevoie de fisa fiscala si mi-au dat-o cu mentiunea ca nu am nici o datorie si nici o amenda neplatita.
Dupa logica mea: organizarea e proasta si la politie (si m-as duce sa fac o cerere sa vad cum s-a solutionat plangerea mea si in ce baza s-a facut PV primit de mine) dar si la finante (din moment ce in septembrie 2013 mi-au spus ca nu am nici o datorie si acum apar cu o amenda de 210).
Ce as putea face in cazul asta? Sa renunt si sa platesc amenda?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Accident provocat pe trecerea de pietoni. nu am observat niciun ... garetbora garetbora Accident provocat pe trecerea de pietoni. Nu am observat niciun pieton înainte de trecere și nici in apropierea părții carosabile care sa se angajeze în ... (vezi toată discuția)
Amenzi de circulatie valy_gaby94 valy_gaby94 Buna seara. Ma adresez cu intrebarea \'\' care este amenda maxima si minima pentru trecerea strazii neregulamentar\'\'? Am primit amenda de 140 lei si ... (vezi toată discuția)
Victima a unui accident de circulatie vrica vrica Va rog din suflet ajutati-ma In data de 24.02.2014 am vrut sa traversez la distanta de trecerea de pietoni cam la 2 m Si pe un sens si pe celalat se circula ... (vezi toată discuția)