avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna ziua.
As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de urmatoarea problema.
In 2011 am divortat de sotie din mariajul acesta rezultand un minor.In urma unui proces s-a stabilit custodia comuna, domiciliul minorului la locuita tatalui(la mine), iar pe fosta sotie la plata pensiei alimentare.
Problema este alta..fosta sotie a avut 2 tentative de suicid una in 2007 fapt care a fost mentionat si luat in considerare de instanta care a stabilit domiciliul minorului la mine, iar in luna iulie 2012 a avut o noua tentativa de suicid fiind transportata de un echipaj SMURD la spital ca ulterior sa fie scoasa pe semnatura parintilor ei si internata la spitalul de psihiatrie CAPALNAS din Jud Arad unde trebuia sa urmeze un tratament de 3 luni, dar dupa aproximativ 2 saptamani aceasta a parasit spitalul.
Nu am nimica impotriva ca aceasta sa viziteze sau sa stea cu copilul, dar date fiind antecedentele ei de natura psihica consider ca nu prezinta o stabilitate psihica normala ceea ce ar putea fi un pericol pentru minor.
tot in procesul pentru incredintarea minorului am prezentat inregistrari telefonice ce au fost luate in considerare prin care "mama" l-a lovit peste fata dovada ca are o purtare agresiva fata de minor sau probabil incontrolabila.
Prin urmare as putea obtine sau cum ar trebui sa procedez pentru a nu permite aceteia sa ia copilul sa fie numai ea cu el.Mentionez faptul ca minorul merge frecvent in wekenduri la parintii ei unde de 2 ori in decurs de 2 ani a fost si ea deci nu se poate pune problema interzicerii minorului de a lua legatura cu ea.Eu tot ce doresc este pentru siguranta copilului ca ea sa nu ramana singura cu el.
Imi este foarte suspecta solicitarea acesteia atata timp cat in decurs de 2 ani a platit de 3 ori pensia de intretinere pe rol la parchet fiind 2 plangeri penale pentru abandon de familie de aproximativ un an si jumatate, iar aceasta cand a fost chemata la politie pentru declaratii nu a binevoit sa viziteze minorul.

Ati uitat sa scrieti ce a solicitat mai exact.
Program de vizita in care minorul sa petreaca 2 week-end uri pe luna, cateva zile in vacanta de sarbatori si o luna din timpul vacantei de vara la domiciliul ei.
Nu aveti decat sa va aparati si sa dovediti instantei ca ar reprezenta un pericol pt copil.
Domiciliul ei, nu e acelasi cu al parintilor ei, pt a cere sa fie supravegheat de bunici, nu ?
Nu este ca daca era nu era nici o problema in ceea ce priveste solicitarile ei, doar ca ea locuieste la aprox 120km de mine si acest lucru ma ingrijoreaza.Cand l-a batut am mers acolo si l-am luat eu, cu toate ca am sunat la 112 lucratorul din cadrul politiei unde mi s-a facut legatura a refuzat sa se deplaseze la domiciliul indicat de mine pentru a cerceta cele sesizate pe motiv ca nu "este postas" in acel moment fiind la parintii ei, dar acestia erau plecati la servici fiind doar ea cu minorul.nDe dovedit nu stiu in ce masura pot eu, dar faptul ca figureaza in evidentele medicale cu probleme psihice nu este suficient?sant convins ca in 29 iulie 2012 cand a fost transportata de SMURD la UPU si internata o noapte pentru ultima tentativa de suicid este inregistrata la fel si internarea ei la Spitalul de psihiatrie Capalnas de unde a plecat fara a respecta termenul si programul stabilit de catre specialistul de acolo sant cat se poate de evidente, iar instanta nu poate face o adresa pentru a primi datele de acolo?ca mie sant convins ca nu imi vor fi prezentate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
adryan35, utilizator
Cum pot solicita Spitalului judetean si Spitalului de psihiatrie actele care dovedesc ca aceasta a fost internata si motivul internarii?

Alte discuții în legătură

Reincredintare minori torela torela buna ziua,ma numesc Torela,am 37 de ani,sa incep in a va spune povestea mea,cam trista,dar va rog sa imi dati un sfat,am fost casatorita 13 ani,din aceasta ... (vezi toată discuția)
Vizite anilabi anilabi O mamica poate obtine in instanta vizita asistata? Exista asa ceva? Poate tatal sa petreaca timpul cu copilul doar in prezenta mamei? Daca dovedesc in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului cui revine daca mama a avut o tentativa de sinucidere? alin_81 alin_81 Buna ziua, am gasit o discutie amoroasa intre sotia mea si un alt barbat, a urmat o mica cearta intre noi doi dupa care sotia a luat un pumn de pastile ( cam ... (vezi toată discuția)