avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cereri eliberare conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cereri eliberare conditionata

Buna ziua
Un prieten a primit amanare de la instanta o luna (comisia din penitenciar la admis,nu are antecedente penale,nu are sactiuni,are multe recompense,cursuri,munca),intrebarea este;isi poate face o cerere de eliberare conditionata singur? As dori sa stiu daca il afecteaza cu ceva aceasta cerere sau daca il ajuta.Mentionez ca au trecut deja 20 de zile din amanare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danacotoi , utilizator 19:03, 17 Februarie 2014
isi poate face si el cerere dar se va considera neintemeiata,avand in vedere ca a fost propus pt eliberare si a primit amanare.daca mai sunt doar 10 zile si intra iar in comisie asteptati sa vedeti ce se intampla si dupa aia decideti
multumesc de raspuns,problema este ca pot ca ii dea din nou amanare,in aceasta eventualitate ne gandeam
Da,asta asa este,dar poate pleca cu afacere judiciara intr-un penitenciar unde comisia este mai ingaduitoare,sincer o luna mi se pare ok,am vazut amanari de 6 luni sau un an.
Tineti cont ca eliberarea conditionata este facultativa,nu obligatorie.Parerea mea e sa astepte sa vada a 2 a comisie ce va decide,dupa care sa skimbe penitenciarul.
Succes si liberare usoara
Mie nu mi se pare ok o amanare de o luna,ce poti sa inveti intr-o luna?(asta daca prin absurd poti sa crezi ca un om normal poate invata ceva acolo),de ce ii mai tin intr-un sistem si asa supra populat.Multumesc oricum pt sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata adoraalina adoraalina Buna ziua.Sotul meu are o pedeapsa de un an si 4 luni pt delapidare si fals sub semnatura privata,iar pe 25 aprilie trebuie sa intre in comisia de eliberare,nu ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata alexandra_iuhas alexandra_iuhas sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 ... (vezi toată discuția)
Cedo rele conditii din penitenciar Cristeaalina86 Cristeaalina86 Buna ziua, Am o intrebare si daca poate cineva sa ma ajute. Sotul meu este incarcerat din februarie 2011 ...\"a beneficiat de recursul compensatoriu\" . A ... (vezi toată discuția)