avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata

Buna ziua.Sotul meu are o pedeapsa de un an si 4 luni pt delapidare si fals sub semnatura privata,iar pe 25 aprilie trebuie sa intre in comisia de eliberare,nu are nici un raport,dar nu a iesit la munca in aceasta perioada pt ca a avut si procese pana in februarie.Nu stiu daca e bine sa facem intai in instanta cererea de eliberare conditionata inainte de a intra in comisie.Cum e mai bine sa procedam?Ar afecta daca ar face inainte in instanta in caz ca i-ar respinge?Este la Botosani.Multumesc
Cel mai recent răspuns: remus11 , utilizator 14:33, 13 Mai 2012
cand a inceput executarea pedepsei ?
pe 30 mai 2011
Dupa ce executa 2/3 din pedeapsa poate face cererea.
Oricum va fi examinat de comisie.
dar cum e mai bine...sa astepte sa intre in comisia de la penitenciar sau sa faca inainte la instanta?
comisia se va autosesiza inainte sa se ajunga la termen.

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata alexandra_iuhas alexandra_iuhas sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata Madalina2526 Madalina2526 Buna seara va spun pe scurt problema si rog din suflet daca se piate o solutie.sotul recidivist,arestat in 2010 pt furt cu pedeapsa de 5 ani in mai 2013 prima ... (vezi toată discuția)
Cerere eliberare conditionata - termenul la care se poate cere mayra2013 mayra2013 buna ziua.tatal meu a fost condamnat pt furt calf la 1an si6 luni.a executat 1an si a fost eliberat.pe timpul detentie ia venit un alt dosar pt furt calf facut ... (vezi toată discuția)