avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Silita pentru neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita pentru neplata pensiei alimentare

Buna Ziua,

Va rog respectuos sa ma sfatuiti cu pasii pe care trebuie sa ii fac in vederea executrarii silite a fostului sot.

Pe scurt mentionez:

L-am dat in juduecata pentru cresterea PA, process castigat de mine in 2012.
Cand a aflat acest lucru si-a dat demisia de la serviciu, a instrainat bunurile care erau pe numele lui (chiar daca tot el beneficiaza de ele).
In toata aceasta perioda nu a platit PA la cuntumul stabilit de judecator sau nu a platit deloc.
Am facut si plangere penala prealabila, insa agentul de politie mi-a spus nonsalant ca pe noul CPP nu are ce sa ii faca si va primi NUP. Sfatula acestuia a fost sa il execut silit.
Suma totala restatanta este de app 9.000 RON

Intrebarea nr 1 este: Daca nu exista bunuri care pot fi executate – are rost sa fac acest demers?
Mentionez ca tocmai am aflat ca este salarit ( la firma cumnatei lui :))) cu un salariu minim pe economie - bineinteles, dar nu stiu cum isi primeste salariu ( caserie sau banca)
Intrebarea nr 2: care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac in vederea executarii silite? Trebuie sa imi iau un alt avocat? Va avea loc un nou process? Dureaza mult?
Intrebarea nr 3: ce costuri presupune o executare silita ( cu aproximatie) si daca acestea pot fi recuperate de la fostul sot?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:07, 17 Februarie 2014
Cu hotararea ce-o aveti apelati la un executor, el va zice si costurile si le veti recupera de la fostul sot.
Nu lasati sa treaca timp ca dreptul dvs se prescrie pt transe mai vechi de 3 ani.
I se va retine din salariu pensia curenta si o parte ce reprezinta restanta, ii poate fi poprit salariul pana la 1/2 din el, nu conteaza cum il incaseaza ca i se retine la sursa.
Se posibil insa ca la instiintarea de executare silita sa isi dea demisia din nou sau sa treaca ca angajat pe 1/2 de norma.
Nu am inteles de ce v-a zis politistul ca nu are ce sa-i faca..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie - caz de rea credinta? RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Va solicit sprijinul sau sfatul cu urmatoarea problema: De curand am introdus la parchetul de pe langa Jud Sect 1 plangere prealabila ... (vezi toată discuția)
Partaj darmilla darmilla In urma divortului, nu am avut bani sa introduc actiunea de partaj a bunurilor: 1 apartament (achizitionat dupa casatorie) [u] o scurta prezentare a ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri comune ContSters269846 ContSters269846 buna ziua,se poate face executare pe o masina cumparata pe numele sotiei actuale care ii poarta numele fostului sot care are executare pe bunuri mobile si ... (vezi toată discuția)