avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contract consultanta mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contract consultanta mediere

De curand am primit o oferta pentru un contract de prestari servicii pentru reprezentarea firmei unde si lucrez in conflictele aparute (eu fiind mediator autorizat) pentru un an de zile. Societatea are ca obiect de activitate - intermedierea in asigurari. Ma intereseaza daca pot incheia un astfel de contract, ce pret as putea cere si ce taxe am de platit catre stat. Mentionez ca in afara de cabinetul de mediere sunt si angajat cu carte de munca la aceasta societate. Exista pericolul sa intru la conflict de interese. Societatea unde lucrez este platitoare de impozit 3%.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
pdmdaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 18:33, 19 Februarie 2014
Conflictul de interese, in cazul dumneavoastra, este o certitudine, nu un pericol.

"Reprezentarea" firmei se refera la medierea conflictelor in care este implicata sau la reprezentarea juridica in cadrul procedurilor de mediere conduse de alti mediatori, liber alesi de parti?

Se refera la reprezentarea juridica in cadrul procedurilor de mediere conduse de alti mediatori, liber alesi de parti.

Daca sunteti consilier juridic in cadrul firmei respective, acest lucru ar trebui sa faca deja parte din atributiile dumneavoastra, ca atare nu vad de ce ar fi necesara semnarea unui contract suplimentar. Poate doar o completare a fisei postului...

Daca nu aveti o functie cu specific juridic, reprezentarea in cadrul procedurii de mediere s-ar putea face pe baza unui mandat special din partea societatii, acordat in fiecare caz in parte. Iarasi nu vad necesara semnarea unui contract. Poate ar fi mai avantajos, din punct de vedere al taxelor, dar doar pentru firma. Nu ar trebui sa va majoreze salariul, ci doar sa va plateasca in baza unei facturi.

Contractul de prestari servicii s-ar incheia cu biroul de mediator? In acest caz, taxele sunt cele pe care le platiti si acum: impozit pe venit (16%), contributia pentru asigurarile de sanatate (5,5%). Daca sunteti deja angajat cu contract de munca la firma respectiva, nu mai platiti si contributia la pensii. Mi se pare insa foarte riscant, ca sa nu spun mai mult, sa prestati, ca mediator, activitati de reprezentare in cadrul procedurii de mediere pentru angajatorul dumneavoastra...

Ca persoana fizica, un astfel de contract ar fi supus acelorasi taxe, in principiu, pentru ca ar trebui sa declarati veniturile respective. Pentru dumneavoastra, personal, cel mai simplu ar fi sa vi se suplimenteze fisa postului cu atributiile respective si sa vi se majoreze salariul. Nu ati avea nicio bataie de cap si nici riscul de a va afla in conflict de interese. Desigur, aceasta este parerea mea.

Nu sunt angajat consilier juridic. Dupa cum se practica, societatea nu doreste majorarea salariului. Pentru a scapa de batai de cap(cred) societatea doreste incheierea unui contract de prestari servicii cu biroul meu de mediere si lunar sa le emit factura.
Si cand vi se va solicita in cadrul medierii mandatul de reprezentare veti arata contractul incheiat de aceasta cu biroul dvs. de mediator? B-)

Alte discuții în legătură

Compatibilitate - mediator si jurist in cadrul aceleiasi institutii upetmmd upetmmd Poate un jurist sa fie si mediator in cadrul aceleiasi institutii? Poate sa medieze partile si apoi, daca este cazul sa reprezinte o anumita parte? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari ralus12 ralus12 ce este acela un mediator autorizat? cum se poate obtine hotararea judecatoreasca prin care se dispune predare de catre fostul presedinte a stampilei ... (vezi toată discuția)
Procedura de mediere facuta de consilierul juridic Nicoleta02 Nicoleta02 Buna ziua, Doresc sa va intreb daca se poate transmite invitatia la mediere din partea consilierului juridic angajat al societatii care a formulat cererea? ... (vezi toată discuția)