avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se plateste CAS pentru bursa de merit ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se plateste CAS pentru bursa de merit ?

Am primit de la ANAF somatie pentru plata unei sume de 15 lei ( plus penalizari ), reprezentand contributii la CAS , deoarece fiica mea , a primit in anul 2011 bursa de merit in timpul facultatii , bani virati intr-un cont deschis la BRD Iasi , cont in care primea alocatia de stat , la vremea respectiva . In lege se spune ca nu se platesc impozite pentru bursele primite de persoanele care urmeaza orice forma de scolarizare sau perfectionare in cadru institutionalizat .
Cine are dreptate in acest litigiu ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:48, 22 Februarie 2014
Pentru banii primiti ca bursa de merit nu plateste CASS dar sa nu fie altceva. Cel mai bine e sa mergeti la ei, la ghiseu si sa intrebati despre ce sursa de venit e vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa privata ContSters48647 ContSters48647 Am primit in decursul anilor 2007-2008 burse private de la diferite institutii bancare fiind studenta. Ieri m-am trezit acasa cu o adresa de la Administratia ... (vezi toată discuția)
Bursa doctorala ax3l4axel ax3l4axel Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt taxele ce se retin dintr-o bursa doctorala (cea pe care o primesc doctoranzii admisi pe locuri bugetate). Impozit pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe bursa Cosmin140 Cosmin140 Buna ziua Societatea noastra se ocupa cu Formare Profesionala a Adultilor pentru vanzatori, bucatari etc. si dorim sa dam o suma de bani ca bursa. Cum se ... (vezi toată discuția)