avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... bursa privata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

bursa privata

Am primit in decursul anilor 2007-2008 burse private de la diferite institutii bancare fiind studenta. Ieri m-am trezit acasa cu o adresa de la Administratia financiara locala prin care mi se cere sa ma prezint sa-mi declar veniturile. Trebuia sa platesc impozit de 16 % si majorarii? Poate si o amenda!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:54, 17 Iunie 2009
Buna.Bursa dvs. de studiu si bursa de merit sunt, conform art. 5 din Ordonantei nr. 73/1999, venituri neimpozabile. Deci nu este nevoie sa le declarati.
O corectie : og 73/1999 nu mai este in vigoare .
Se aplica codul fiscal , ART. 42

Venituri neimpozabile

i) bursele primite de persoanele care urmează orice formă de şcolarizare sau perfecţionare în cadru instituţionalizat;
si Norme metodologice :

8. Prin cadru instituţionalizat se înţelege orice entitate care are ca obiect de activitate educaţia şcolară, universitară, pregătirea şi/sau perfecţionarea profesională, recunoscută de autorităţi ale statului român

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru institutionalizat - mai pe larg... ce e? eneere eneere Codul fiscal, Titlul III - Impozitul pe venit - Venituri neimpozabile: Art. 42. - În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe bursa Cosmin140 Cosmin140 Buna ziua Societatea noastra se ocupa cu Formare Profesionala a Adultilor pentru vanzatori, bucatari etc. si dorim sa dam o suma de bani ca bursa. Cum se ... (vezi toată discuția)
Decontare studii facultate pentru angajat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna, Imi puteti spune daca o firma poate deconta plata facultatii pentru un salariat? Daca da, sub ce forma si ce inreg contabile se fac? Multumesc! (vezi toată discuția)