avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Bursa doctorala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Bursa doctorala

Buna ziua,

As vrea sa stiu care sunt taxele ce se retin dintr-o bursa doctorala (cea pe care o primesc doctoranzii admisi pe locuri bugetate). Impozit pe venit, CAS, CASS?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ax3l4axel , utilizator 12:55, 15 Mai 2010
Bursele primite de persoanele care urmează orice formă de şcolarizare sau perfecţionare în cadru instituţionalizat nu se impozitează. Nu se datorează nici CAS. Cred ca nici CASS, dar voi verifica asta.
Multumesc pentru raspuns.

In acest caz as putea sa am in acelasi timp si o pensie de urmas si o bursa doctorala? Am inteles ca pensia de urmas e conditionata de urmarea unei forme de invatamant acreditate, de limita de 26 de ani, si de realizarea de venituri sub 25% din salariul mediu brut (luandu-se in calcul doar veniturile pentru care se retine CAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru institutionalizat - mai pe larg... ce e? eneere eneere Codul fiscal, Titlul III - Impozitul pe venit - Venituri neimpozabile: Art. 42. - În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas pentru bursa de merit ? GORONEANU CAMELIA GORONEANU CAMELIA Am primit de la ANAF somatie pentru plata unei sume de 15 lei ( plus penalizari ), reprezentand contributii la CAS , deoarece fiica mea , a primit in anul 2011 ... (vezi toată discuția)
Bursa privata ContSters48647 ContSters48647 Am primit in decursul anilor 2007-2008 burse private de la diferite institutii bancare fiind studenta. Ieri m-am trezit acasa cu o adresa de la Administratia ... (vezi toată discuția)