avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate cere partajarea unui cont bancar ?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate cere partajarea unui cont bancar ?

am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat firmei angajatoare care isi are sediul intr-o alta tara ce nu face parte din uniunea europeana sa ii vireze drepturile salariale in contul sotiei, el avand blocate de executor toate conturile deschise pe numele sau.
nu detine alte bunuri mobile si imobile si nici alte bunuri comune.exista doar un cont al sotiei in care sunt virati banii lui.se poate cere in instanta partajarea contului sotiei pentru a recupera pensia datorata de sotul acesteia?

Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 09:45, 5 Martie 2014
Partajarea banilor din cont..Se poate cere si pe calea contestatiei la executare.
pot cere in instanta validarea popririi impotriva sotiei debitorului? am documente din care rezulta ca banii lui sunt in contul ei,(extras de cont bancar) declaratia ei prin care confirma ca asa au hotarat cei doi ca sa nu ii pot executa eu.
Cred ca trebuie partaj, fond, inainte de validarea popririi...
poate nu m-am exprimat eu bine , poate nu trebuia sa folosesc cuvantul partaj,,,cei doi soti nu vor sa partajeze nimic intre ei, o a treia persoana( creditorul) are un titlu impotriva unuia dintre cei doi soti, dar nu il poate executa silit pentru ca isi ascunde veniturile in contul sotiei.creditorul nu are titlu executoriu impotriva sotiei ci impotriva sotului (debitor).cum poate fi executata sotia debitorului in acest caz? nu trebuie stabilit care sume ii revin ei si care lui? prin ce actiune se face acest lucru?
1(sotie care incaseaza veniturile lui 2 ) +2 (sot debitor)=soti
3 creditor
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
desirelia75, utilizator
nu trebuie stabilit care sume ii revin ei si care lui?


Asta se stabileste prin partaj, partaj care poate fi cerut si de creditor.


Alte discuții în legătură

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Pot cere revizuirea unei hotarari daca ... desirelia75 desirelia75 am o hotarare irevocabila in care se spune ca paratul e obligat la palta pensiei de intretinere de 25% din veniturile nete lunare. veniturile acestuia sunt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu o societate comerciala ce nu vireaza o treime din salarul unui angajat dupa ce se infiinteaza poprirea? marioaramuntean marioaramuntean Am infiintat o poprire la un debitor pentru amenzi la societatea unde lucreaza. Patronul societatii a virat o treime din salariul angajatului pe o perioada de ... (vezi toată discuția)