avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

am o proprietate,iar trecerea la aceasta proprietate se face printr-o curte comuna in indiviziune lata de 3,75 m si lunga de 10 m,suntem 3 proprietari si avem unul 1/2 si ceilalti doi cate 1/4 eu am 1/4,intrucit eu nu pot folosi curtea comuna in mod egal cu ceilalti proprietari,adica cu autoturismul doresc iesirea din indiviziune,iar ei nu accepta.Am vre-o sansa daca merg in instanta.
Cel mai recent răspuns: NeamtuAurel , utilizator 07:43, 23 Februarie 2014
Puteti formula o actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune nefiind necesar acordul coproprietarilor. In principiu curtea poate fi impartita in natura asa ca nu aveti de ce sa va faceti probleme. Mai mult, puteti ulterior solicita un drept de servitute daca accesul la imobilul proprietatea dvs. nu se poate realiza decat folosind parte din terenul unuia dintre vecini
va multumesc pentru raspuns insa dorinta mea nu este in totalitate esirea din indiviziune intrucit nu am nimic de castigat,ci doar de a intra si eu cu autoturismul in curte ca si ceilalti,insa am incercat toate posibilitatile cu unul din vecini sa-si retraga gardul cu 2,5 m si sa mareasca curtea comuna,la fel sa procedez si eu,in plus sa-i dau o suma de bani sau sa-i dau o suprafata tripla din terenul meu in partea din spate pentru a-si mari el curtea si refuza aceasta oferta.Daca a-si merge in instanta ar putea instanta sa-l oblige la vre-una din variantele mele si conform carui articol din codul civil .
Trebuie vazut in ce fel de coproprietate va aflati. Mergeti cu actele la un avocat, in principiu coproprietarii pot folosi fara ingradiri intreg spatiul in comun. Mai ramane si varianta dreptului de servitute insa un raspuns concret poate fi dat numai dupa studierea actelor.
Daca are 3,75 latime curtea, cum nu puteti intra cu automobilul? De ce trebuie ea latita?
NU cred ca e nicio nevoie de iesirea din indiviziune, trebuie vazut cum stau in teren lucrurile.
asa este curtea are 3,75m insa se face o curba dupa casa unui proprietar si nu pot lua aceasta curba in loc si din acest motiv ar trebui marita curtea comuna.Eu nu inteleg acest termen de coproprietate fortata,intrucit nu scrie in nici un document,mai mult in acte se precizeaza clar ce suprafata i-ar reveni fiecaruia,insa ramane la aprecierea noastra sa impartim acest teren cand vom socotii de comun acord insa ei nu vor pentru ca sunt in avantaj.

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna "fortata," pe cote indivize de proprietate ? Manole Dumitru Manole Dumitru Un coproprietar, care detine 1/3 dintr-o alee de acces, Coproprietarul, cota sa poate sa o desmembreze fara a respecta unele conditii? (iesire din indiviziune, ... (vezi toată discuția)