avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt - minor prima abatere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt - minor prima abatere

Buna ziua am un prieten de 15 ani aproape 16 si la un majorat a baut peste masura, vroia sa se duca la baie si a luat un telefon de pe masa la baie i-a rupt cartela cand sa plece a fost controlat de mai multe ori pana s-a gasit iar dupa asta a fost lovit de catre niste persoane care aveau intre 25-50 pana i-a fost sparta o buza si ii curgea sange din nas apoi au chemat politia iar politia i-a laut datele apoi l-a dus acasa.. ce o sa pateasca in continuare?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:53, 24 Februarie 2014
Buna dimineata!
minorul cu virsta 14-16 ani raspunde penal numai daca se dovedeste ca a avut discernamint in momentul savirsirii faptei.Fata de fapta prezentata de dvs. e posibil sa i se aplice o masura educativa , respectiv aceea a avertismentului . Indiferent ce fapta ar fi savirsit nu trebuia sa fie lovit de acele persoane. Ar fi fos util sa-si scoata si el n certificat medico-legal si asa poate depune si el plingere in termen de 2 luni de zile , impotriva acelor persoane.
Cu stima!
in cazul in care peersoana implineste 16 ani peste 20 de zile de la fapta? si daca atunci cand a venit politistul politistula re voie sa loveasca persoana pentru a dat o palma. puteti sa-mi un mail pentru ca as vrea sa va mai intreb ceva.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
Decimani, utilizator
e corect ca ei sa ceara bani pentru cartela care a fost rupta daca ei au batut persoana aceea are haineel de sange pentru ca acum are nasul spart buza sparta genuncii juliti.. pentru ca el nici pe picioare nu se putea tinea si era aruncat de la unu la altul?
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
Decimani, utilizator
poti accesa rubrica ,,cere consultanta,, din profilul meu, ai acolo toate datele de contact
pralealucian, termenul de introducere a plangerii prealabile e de 3 luni nu de 2 luni.nu sunteti la curent cu modificarile...

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala cosmin2016 cosmin2016 Buna ziua! Patania mea incepe acum ieri dimineata cand impreuna cu un prieten mergeam la el acasa sa isi ia niste bani sa iesim in oras.In drum am dat nas ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica kisso kisso Se poate cere expertiza psihiatrica in caz de retinerea 73 lit. B , provocarea? nu de alta dar s-a retinut aiurea...si mie mi se pare o razbunare planuita timp ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare MihaiPop2 MihaiPop2 Buna ziua, as dori sa aflu cat mai multe raspunsuri la ce am sa va intreb va rog. In urma cu 2 luni am facut un chef intr-un apartament la un prieten. Am baut ... (vezi toată discuția)