Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie fara autorizatie

Buna ziua
In 2008 am cumparat o casa batraneasca pe care in acelasi an am demolato 80% si am construit o alta p+1
Am depus la primaria sector 5 actele pentru obtinerea certificatului de urbanizm ,dar acestea au iesit dupa un an desi termenul legal este de 30 zile
Astfel am construit fara autorizatie
Au trecut de atunci 6 ani
In cazul reclamari de catre un vecin vis-a-vis de constructia ilegala , ce as putea patii
Am intrat pe unele forumuri si am gasit pe acolo ca dupa 2 ani se preschie si nu mai pot fi amendat , ci doar obligat sa intru in legalitate pentru a plati taxe si impozite , dateau pe acolo trimitere la legea 50/1991 din care nu am inteles mare lucru
Cel mai recent răspuns: ContSters237742 , utilizator 22:47, 23 Februarie 2014
Conform art 31 din legea mentionata,dupa 2 ani de zile de la ridicare edificiu nu mai pot fi aplicate sanctiuni pecuniare
Dv precizati concret
Am depus la primaria sector 5 actele pentru obtinerea certificatului de urbanizm ,dar acestea au iesit dupa un an[/quot]
In conditiile in care detineti autorizatie de constructie si certificat de urbanism,inseamna ca detineti formalitatile legale,in temeiul carora puteti nota constructia la OCPI
Buna ziua

Aveti o alternativa:

Intrare in legalitate prin procedura administrativa.
Trebuie:
-sa obtineti de la Primaria teritoriala Certificatul de Urbanism pentru intrarea in legalitate;
-sa comandati unui Expert tehnic MLPAT un Memoriu tehnic si o expertiza tehnica de verificare a structurii;
-sa obtineti, pe Memoriu s Expertiza, avizul Inspectoratului in Constructii teritorial;
-sa platiti taxele aferente (printre care Taxa pe valoarea declarata a constructiei)
-sa obtineti de la Primaria teritoriala Autorizatia de construire pentru intrarea in legalitate;
-sa faceti receptia finala la terminarea lucrarilor, cf. prevederilor legale in vigoare.
-sa faceti intabularea proprietatii (constructie);
-sa inscrieti constructia pe rolul fiscal;

Intrare in legalitate prin procedura instantei de judecata
Trebuie:
- actiune in instanta - cerere introductiva
- Avocat
-Expert -consilier

legalmgm
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
legalmgm, utilizator
Deci , sa inteleg ca nu mai pot fi amendat sau sa mi se darame casa construita
Probabil o sa fiu obligat sa inscriu noua casa pentru a plati impozit pe ea si nu pe cea veche cum platesc acum
Urbanismul a iesit el dupa un an , dar nu l-am asteptat, am construit casa si apoi nu am mai facut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatie
L-am luat si atat , nici reclamatie nu am facut pentru intarzierea lui , asa cum am mai auzit ca trebuia sa fac
Imi cer scuze pt unele greseli din precedenta postare
Va multumesc pentru raspuns si as dori sa-mi mai confirmati odata faptul ca numai ma poate amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie oanacris oanacris am construit o casa acum 10 ani am cadastru am avut si cerere pt eliberare de autorizatie de constructie dar timpul a trecut si nu am facut nimik acum 5 ... (vezi toată discuția)
Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)