avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proiectarea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proiectarea unei case

Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar costa un arhitect, respectiv un inginer constructor? Stie cineva cam cum merge piata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: valy 84 , utilizator 09:18, 3 Septembrie 2009
Daca va referiti la proiect, preturile difera in functie de ceea ce doriti sa realizati, de firma/arhitectul care efectueaza proiectul iar preturile pot varia pornind de la un minim de 800 euro.Nu va pot spune firma, ca sa nu fac publicitate...
Pe google gasiti foarte multe firme/arhitecti care va pot ajuta initiind functia cautare realizare proiecte case.
Bafta!

P.S. Am uitat sa mentionez ca va trebuie proiect si autorizatie si pentru demolare constructie existenta!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Buna ziua.

Actiunea ce o doriti a face este destul de complexa.
Trebuie:
- sa comandati unui expert tehnic MLPAT o "Expertiza tehnica pentru demolarea constructiei existente" (pret de la 200- 250 Euro in sus) ;
- sa obtineti de la Primaria teritoriala un Certificat de Urbanism pentru demolarea constructiei existente;
- sa comandati unui Arhitect membru OAR un proiect tehnic de demolare (pret de la 400 Euro in sus)
- sa obtineti de la Primaria teritoriala o Autorizatie de demolare pentru demolarea constructiei existente;
- sa comandati unui Arhitect membru OAR un proiect tehnic faza PAC si ulterior faza DDE (pret de la 7-10 Euro/mp in sus).
- sa obtineti de la Primaria teritoriala un Certificat de Urbanism pentru construirea casei noi;
- sa obtineti de la Primaria teritoriala o Autorizatie de construire pentru edificarea casei noi.

Ar fi de dorit ca in demersul Dvs. sa solicitati consultanta si asistenta unui profesionist in domeniu, evitand astel nenumarate posibilitati de eroare/pierderi.

Cu stima,
Expert tehnic judiciar Eugen MARCOV
Vorbiti cu un arhitect ( asa cum s-a spus mai sus membru OAR ) si daca doriti amplasarea pe acelasi loc nu aveti nevoie decat de aut.de extindere si consolidare constr.existenta .Scapati mult mai ieftin ;) .
Dl legalmgm v-a dat un raspuns aproape complet!
Eu as mai adauga la costuri si taxele pentru autorizatie(cam250E pentru suprafata dorita) +taxele pentru avize care vi se vor cere prin Cerificatul de urbanism (200-300E)!
Depinde si cum este amplasat fostul imobil, si viitorul imobil. Daca aveti "ghinionul"sa fiti lipit la vreun calcan vecin, atunci vi se va cere o alta expertiza tehnica, care va fi destul de costisitoare.
Sa nu uitam si de studiul geotehnic(obligatoriu)200-300E
Ideea ca este mai usor si mai ieftin sa se obtina autorizatie de consolidare si extindere este iluzorie...Intr-adevar, este putin mai ieftin, dar documentatia de arhitectura si rezistenta este mai stufoasa si implicit mai scumpa...deci ce iei pe mere dai pe pere...
In concluzie o suma exacta nu va poate da nimeni, costul total poate fi intre 1700-2500E, in care a fost inclus un pret minim de proiectare !
PS. Acum ati aflat si "cum merge piata"!
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
doina_manuela, utilizator
multumesc mult pentru raspunsuri. Mi-am facut o idee cam ce as avea nevoie. Chestia e ca au scazut mult materialele de constructii si cred ca acum e momentul sa faci o casa, eu nu aveam de gand sa ma apuc acum de ea ci peste cativa ani, la primarie cred ca o sa mearga f repede, un arhitect o sa caut. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Autorizare pentru consolidare,extindere,masardare mariama mariama ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia pentru consolidare, extinderea si masardarea unui imobil (vezi toată discuția)
Acte demolare raduiuli raduiuli Buna. Vreau sa demolez o casa construita in 1911- care se afla intr-o stare avansata de degradare , situata pe un teren mostenit. Acte de proprietate pe casa ... (vezi toată discuția)