avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renovarea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renovarea unei case

am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la aceleasi dimensiuni dar din bca.Pentru aceste lucrari imi trebuie proiect ?
Cel mai recent răspuns: ContSters78880 , utilizator 12:08, 15 Iulie 2010
dvs nu vreti sa o renovati pe ceea veche....vreti sa o daramati ( autorizatie, proiect), dupa care vreti sa construiti o alta noua, chiar daca este pe acelasi amplasament si aceeasi temelie o sa va trebuiasca proiect si autorizatii, pentru ca vechea casa era din lemn
aiurelu36 a scris:
am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la aceleasi dimensiuni dar din bca.Pentru aceste lucrari imi trebuie proiect ?

Lista principalelor etape:
- sa obtineti de la Primaria teritoriala Certificatul de Urbanism pentru demolarea cladirii existente pe teren;
- sa comandati unui Expert tehnic MLPAT o expertiza tehnica din care sa rezulte faptul ca demolarea constructiei existente nu afecteaza stabilitatea si siguranta in exploatare a cladirii invecinate si de asemenea sa se propuna modalitatea practica de demolare (cu schite pentru Constructor).
- sa comandati unui Proiectant – Arhitect membru OAR, un Proiect tehnic – Faza PAD, care sa detalieze modul concret de demolarea constructiei existente, astfel încât sa nu se afecteaze stabilitatea si siguranta in exploatare a cladirii invecinate (cu schite pentru Constructor).
- sa obtineti de la Primaria teritoriala Autorizatia de demolare pentru demolarea cladirii existente pe teren;
- sa obtineti de la Primaria teritoriala Certificatul de Urbanism pentru edificarea noii cladiri;
- sa comandati unui Proiectant - Arhitect membru OAR, un proiect tehnic faza PAC pentru edificarea noii cladiri ;
- sa obtineti, pe Proiectul tehnic + Memorii (Rezistenta + Arhitectura), avizul Inspectoratului in Constructii teritorial;
- sa platiti taxele aferente (printre care Taxa pe valoarea declarata a constructiei)
- sa obtineti de la Primaria teritoriala Autorizatia de construire pentru edificarea noii cladiri;
- sa contractati (daca nu executati in regie proprie) cu o firma de constructii – Constructorul, edificarea cladirii, conform avizelor si Proiectului tehnic vizat spre neschimbare;
- sa va angajati un Diriginte de santier;
- sa urmariti si sa convocati partile implicate la receptii pentru toate fazele determinante;
- sa completati „Cartea Constructiei” cu inscrisurile si documentele legale;
- sa faceti receptia finala la terminarea lucrarilor, cf. prevederilor legale in vigoare.
- sa faceti intabularea proprietatii (constructie);
- sa inscrieti constructia pe rolul fiscal;

Si, nu in ultimul rând, sa va asigurati mijloacele financiare pentru a plăti toate cele de mai sus.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
legalmgm, utilizator
casa este la tara si are 50 de ani ,chear trebuiesc toata listsa de documente si aprobari?
si daca o refac din lemn?
Cel mai simplu luati legatura direct cu un arhitect, care s-a mai ocupat de asa ceva si el se va ocupa de marea majoritate a etapelor descrise mai sus si va salveaza de alergatura. Sau va spune exact ce pasi aveti de urmat.

Da, chiar daca este la tara si o refaceti tot din lemn, tot tb autorizatie si proiect ( arhitectura+rezistenta+instalatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi ptr construirea unei case ContSters87904 ContSters87904 Sunt sigura ca de acest subiect s-au lovit foarte multi dintre noi, ar fi bine sa stim cu totii, care ar fi pasii dupa achizitia unui teren ptr construirea ... (vezi toată discuția)
Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Acte demolare raduiuli raduiuli Buna. Vreau sa demolez o casa construita in 1911- care se afla intr-o stare avansata de degradare , situata pe un teren mostenit. Acte de proprietate pe casa ... (vezi toată discuția)