avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt drepturile in casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt drepturile in casatorie?

Buna ziua.
Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie.
Tata e despartit legal de mama,si deja au facut partajul.
Recasatorinduse as vrea sa stiu daca noua lui sotie are drepturi la noua casa,sau daca va avea vreun drept legal la ceea ce are tatal meu doar prin faptul ca sau cununat religios.Ei stau fara nici un act de 8 ani impreuna.....are ea vreun drept asupra bunurilor tatalui meu....masina,casa,pamant,etc.....
Multumesc anticipat....

Cel mai recent răspuns: cucugeorge , utilizator 14:24, 25 Februarie 2014
Nu , simpla căsătorie religioasă nu-i conferă niciun drept asupra bunurilor proprii ale tatălui dvs. Dealtfel, mă mir că vreun preot a oficiat o căsătorie religioasă în absența unui certificat de căsătorie.
DA.E DE MIRARE...TATAL MEU E CAM RELIGIOS...SI EL A VRUT SA NU MAI TRAIASACA IN {PACAT).SI SAU CUNUNAT ASA.DE AIA E CAM SUSPECT,
INSA PROBLEMA E CA CEI 8 ANI IMPREUNA II DAU EI VREUN AVANTAJ LA MOSTENIREA AVERII TATALUI MEU??
Daca nu exista niciun document incheiat la starea civila atunci nu are niciun drept asupra proprietatilor indiferent de cati ani sunt in concubinaj.

Numai in cazul in care a contribuit in vreun fel la imbunatatirea casei si poate demonstra cu documente pe numele ei poate solicita restituirea sumelor respective dar in niciun caz locuinta.

La biserica poate doar s-au logodit deoarece nu este necesar certificatul de starea civila.
Nu s-au cununat, ci logodit, insa orice ar fi facut la biserica, daca nu s-au casatorit civil, legal tot in concubinaj traiesc, iar concubina nu are nici drept la casa si nici la mostenire.
multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie religioasa Angela49 Angela49 Am nevoie de ajutorul Dv.! Eu si prietenul meu am hotarat sa ne casatorim. Amandoi suntem vaduvi, avem copii majori, nepoti si am dori sa nu apara discutii ... (vezi toată discuția)
Copilul nascut inafara casatoriei poate avea numele tatalui? Pop Cristina Pop Cristina am cautat de vreo ora pe internet, raspunsul a doua intrebari si nu am gasit. m-am logat pe avocatnet..poate imi raspunde cineva. nu stiu daca am nimerit ... (vezi toată discuția)
Ce se schimbă după cununia civilă? este acceptat concubinajul? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Întrebarea mea este ce se schimbă după cununia civilă? Este acceptat concubinajul? Trăiesc cu logodnicul meu în concubinaj, iar mie nu îmi ... (vezi toată discuția)