avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se schimbă după cununia civilă? Este acceptat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se schimbă după cununia civilă? Este acceptat concubinajul?

Bună ziua! Întrebarea mea este ce se schimbă după cununia civilă? Este acceptat concubinajul? Trăiesc cu logodnicul meu în concubinaj, iar mie nu îmi convine acest lucru, fiindcă eram înțeleși de comun acord ca în această lună să facem cununia civilă, iar la vară cea religioasă. El însă fuge de căsătorie, amânând cununia civilă în fiecare zi și toate acestea numai pentru că mama lui a fost de părere că “ne grăbim”. Suntem logodiți de imediat un an, iar el a mai fost căsătorit din care rezultă și un copil, fapt pentru care nu vrea să ne căsătorim, dar neagă acest lucru cu pretextul că “dacă nu voiam să te iau de soție nu te ceream”. Eu îmi doresc un copil, sunt și gravidă și el este de părere că nu e nimic rău dacă avem un copil în afara căsătoriei, dar eu bănuiesc că el nu va recunoaște copilul. Puteți să-mi spuneți de ce ar fi bine să facem cununia civilă și de ce nu e bine să trăim în concubinaj, dat fiind că sunt gravidă?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:16, 27 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conteaza ce va doriti si dvs, Nu e nimic uau ca va casatoriti sau ca nu.
Copiii nascuti in timpul casatoriei au ca tata automat pe sotul dvs, daca sunteti concubini, trebuie recunoascut pt a avea tata. Daca nu il va recunoaste, il puteti actiona in judecata, nu e niciun risc sa ramana fara tata... macar in acte.
Concubinajul nu e recunoscut, asa ca daca veti cumpara bunuri, trebuie sa le luati pe cote parti, altfel, proprietar e titularul contractului sau al facturii.
In casatorie, bunurile sunt comune de la data achizitionarii, nu e nevoie de probe.
Concubinii nu se mostenesc intre ei fara un testament, e iar o diferenta si nu beneficiati ( dvs sau el) de pensie de urmas..daca ar fi cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)
Concubinajul Manuela33 Manuela33 Concubina poate avea drept de moștenire după moartea soțului, în cazul în care casa nu a fost construită împreună? După citi ani? Ei fiind cununați ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubinaj Liulica Gina Liulica Gina Dupa un concubinaj de 20 ani (numai cununie religioasa) ce drepturi are sotul supravetuitor? (vezi toată discuția)