avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casatorie religioasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casatorie religioasa

Am nevoie de ajutorul Dv.!
Eu si prietenul meu am hotarat sa ne casatorim.
Amandoi suntem vaduvi, avem copii majori, nepoti si am dori sa nu apara discutii intre copiii mei si ai lui, dupa ce nu vom mai fi noi si de aceea vrem sa ne casatorim doar religios (ca ceea ce-i al meu acuma sa ramana copiilor mei si ceea ce-i al lui acuma sa ramana copiilor lui).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Se poate sa ne casatorim religios fara casatorie civila?
2. Are casatoria religioasa putere juridica (vor avea copiii probleme cu mostenirea dupa moartea noastra)? Este necesar sa facem un "contract de casatorie"?
Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:05, 4 Decembrie 2006
legislatia romana nu permite casatoria religiosa fara a fi mai intai efectuata cea civila.
puteti sa va logoditi in biserica insa acesta logodna nu produce efecte din punct de vedere juridic,
insa pt casatorie o conditie obligatorie este sa prezentati preotului certificatul de casatorie de la primarie
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2006
popaalina, utilizator
casatoria religioasa presupune existenta unui certificat de casatorie valabil incheiat,,din cate stiu preotul il cere:). deasemenea, nu are nici o forta juridica, nu produce efecte juridice.
nu produce efecte juridice, decat atat cat produce concubinajul, dar, in functie de confesiuni, cununia religioasa se poate efectua, uneori, fara a fi precedata de cununia civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)
Concubinajul Manuela33 Manuela33 Concubina poate avea drept de moștenire după moartea soțului, în cazul în care casa nu a fost construită împreună? După citi ani? Ei fiind cununați ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. un coleg de cum 48 ani, stabilit dupa studii in sua ... Lylyca Lylyca Buna ziua. Un coleg de cum 48 ani , stabilit dupa studii in SUA sustine ca e casatorit cu o femeie, Anca, care are doi baieti, 35 si 37 ani, din alta ... (vezi toată discuția)