avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

Pot ataca procura pe care o voi reda in continuare cuvant cu cuvant, motivul fiind ca prin aceasta procura nu i se permitea persoanei imputernicite sa vanda?
Procura s-a dar in 16 sept.2004 iar continutul acesteia este urmatorul:
Subsemnata M.E. domiciliata in CS,str.... imputernicesc pe L.A. domiciliata in com.Ca... ca pentru mine si in numele meu sa se prezinte inaintea organelor administrative si financiare,consiliile locale,primarii,prefectura,persoane fizice si juridice, etc. in legatura cu obtinerea si ridicarea titlului de proprietate,privind obtinerea terenului in suprafata de 20000mp situat in C....a,jud.......
Mandatara mea este imputernicita ca pentru mine si in numele meu sa se prezinte in fata notarului public in vederea cererii suplimentului la certificat de mostenitor nr.....eliberat de Notariatul de stat al CS privind pe defunctul sot M.T. decedat la 05 sept 1995 cu ultim domiciliu in B.....i,jud .....,privind diferenta terenului mentionat mai sus.
De asemenea,mandatara mea este imputernicita sa vanda cui va crede de cuviinta si la pretul la care vor conveni ,terenul sus mentionat,intocmind formalitatile necesare,va putea cere si obtine intabularea si extrasul de carte funciara,va incasa pretul convenit,va lua parte la autentificarea actului,va incasa pretul convenit,va lua parte la autentificarea actului,va cere intabularea imobilului pe numele cumparatorului,semnand valabil in numele meu si pentru mine oriunde va fi nevoie."

Cel mai recent răspuns: Veronica Popescu , Avocat 18:41, 24 Aprilie 2009
"De asemenea,mandatara mea este imputernicita sa vanda cui va crede de cuviinta si la pretul la care vor conveni ,terenul sus mentionat,intocmind formalitatile necesare..."...asta spune tot, are puteri depine sa vanda, este imputernicita sa vanda, daca nu v-a convenit ceva la procura puteati sa o revocati.
vanzarea facuta in baza ei, va ramane valabila.

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
nu am inteles care parte a procurei nu a fost clara...:hm: cred ca este mai mult decat clara si indiferent ce demersuri incercati sa faceti , vanzarea este perfect valabila...:thumbup:
In primul rand, nu este identificat terenul, nu e nicio tarla, nici-un lot, parcela, nimic de acest gen. Apoi scrie,, mandatara mea este imputernicita ca pentru mine si in numele meu sa se prezinte in fata notarului public in vederea cererii suplimentului la certificat de mostenitor nr.....eliberat de Notariatul de stat al CS privind pe defunctul sot M.T. decedat la 05 sept 1995 cu ultim domiciliu in B.....i,jud .....,privind diferenta terenului mentionat mai sus". Ce se poate intelege de aici? Ca exista o diferenta la terenul de 20000 mp ?
Mai departe scrie,,De asemenea,mandatara mea este imputernicita sa vanda cui va crede de cuviinta si la pretul la care vor conveni ,terenul sus mentionat,intocmind formalitatile necesare,va putea cere si obtine intabularea si extrasul de carte funciara,va incasa pretul convenit,va lua parte la autentificarea actului,va incasa pretul convenit,va lua parte la autentificarea actului,va cere intabularea imobilului pe numele cumparatorului,semnand valabil in numele meu si pentru mine oriunde va fi nevoie." Nu ar fi trebuit sa scrie ,,mandatara mea este imputernicita sa vanda in numele meu....samd?
Eu cred ca una e sa semneze valabil in numele meu si pentru mine oriunde va fi nevoie si alta e sa vanda in numele meu?
Inca ceva, cu privire la revocare eu nu am avut cum sa o revoc intrucat am aflat de abia acum de aceasta procura, eu fiind mostenitorul mandantei.
Daca vînzarea a avut loc înainte de decesul mandantei, puteţi să vă luaţi gîndul. După părerea mea procura identifică tot ceea ce era de identificat şi stabileşte clar limitele mandatului, limite între care mandatarul s-a încadrat.

Doar pentru vicii de consimţămînt (dacă nu a intervenit prescripţia) sau pentru încetarea mandatului prin moartea mandantului aţi mai putea obţine ceva.

Alte discuții în legătură

Procura vinzare adigrig adigrig Eu si sotia suntem proprietarii unui apartament in Romania. Acum domiciliem in strainatate si vrem sa vindem apartamentul. Ce fel de procura trebuie facuta de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate imputernicire zahioan zahioan Buna ziua. Doresc o informare despre urmatoarea situatie in care ma aflu: Impreuna cu sora mea am mostenit din partea unuia din parinti o suprafata de teren. ... (vezi toată discuția)
Despre_procura musculita musculita Ce riscuri presupune pentru manadatar o astfel de procura? Subsemnatul…………………….,imputernicesc pe doamna (ul) ... (vezi toată discuția)