avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tzeapa chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tzeapa chirias

Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru care nu s-a mai intamplat pentru utilitati pe ultimele 2 luni de contract.
Ce solutii sunt pentru recuperarea banilor, deoarece acum chiriasul nu mai imi raspunde la telefon si nici acasa nu mai e de gasit pt o discutie amiabila...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutie sigura. Pentru a nu vi se intrerupe furnizarea utilitatilor, platiti facturile, apoi il actionati in instanta. Citarea sa fie facuta la adresa din contract, daca nu pote fi gasit la adresa indicata, apelati sectoristul .
SUCCES.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
doctorATU a scris:

... si nici acasa nu mai e de gasit pt o discutie amiabila...

Acasa unde? La el sau la dvs.(in apartamentul inchiriat)?
Solutii - judecatorie.
Intradevar contractul inregistrat la financiar este titlu executoriu pentru plata chiriei (si puteti sa va adresati executorului pentru asta), insa nu si pentru utilitati, pentru care trebuie sa mergeti la judecatorie.
doctorATU a scris:
.. trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru care nu s-a mai intamplat pentru utilitati pe ultimele 2 luni de contract.

Inteleg din mesajul dumneavoastra ca perioada de inchiriere prevazuta in contract s-a terminat, ca acel chirias a eliberat apartamentul, a achitat chiria corect, dar nu a achitat cheltuielile de intretinere la asociatia de proprietari, poate nu a achitat nici furnizorii de utilitati cu care aveti contract separat (en. electrica, telefon, cablu...).
Daca a fost si poate ca este un chirias corect, cauza poate fi si decalajul cu care se emit aceste facturi de catre furnizori dar si decalajul cu care se afiseaza listele de plata la asociatie. Sunt unele asociatii care, acum la 1 martie 2014, inca au la afisier listele aferente lunii decembrie, urmanda sa se afiseze in cursul lunii martie listele aferente lunii ianuarie.
Dar, poate fi si un chirias care nu mai vrea sa-si platesca aceste utilitati asa cum v-ati inteles prin contract.
Poate ca trebuia sa aveti o garantie, o suma de bani platita de chirias drept garantie, atunci cand ati incheiat contractul. Acea garantie putea fi aproximata sa acopere plata utilitatilor pe 2 luni.
Acum mai incercati sa-l contactati, trimiteti-i o notificare, apelati la politie, la mediator, la avocat...
Garantia a zis ca e pt ultima luna si ca se obliga el sa achite utilitatile pana la momentul cat a locuit... insa datorita dificultatilor financiare... a amanat aceste plati iar eu am inceput sa primesc notificari... Mentionez inca o data ca am contract legal, inregistrat la administratia financiara pt care am platit impozit. La politie? Pot sa reclam si acolo?

Multumesc frumos pt toate raspunsurile pe care le consider utile!
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
doctorATU, utilizator
Ma intereseaza mai exact ce sa fac pentru ca in instanta fostul chirias poate sa spuna ca nu i-am mai solicitat nimic si ca el a uitat... Sau cine stie ce motive... Ma gandeam ca poate trebuie sa am o convorbire cu el inregistrata (din care sa reiasa refuzul sau amanarea platilor) sau in prezenta vreunui martor... Etc.

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nicolee_dinu nicolee_dinu Am o situatie in care chiriasul nu si-a platit datoriile catre furnizorii de utilitati (apa nova, distrigaz si enel) in ultimele 6 luni precum nici chiria pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii de la chiriasi zombie_ro zombie_ro Buna seara. Iata problema: In urma cu 6 luni am inchiriat o locuinta unor persoane cunoscute, intre ei si mine semnandu-se un Contract de inchiriere; ei ... (vezi toată discuția)