avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Solicitare constatare nulitate certificat de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Solicitare constatare nulitate certificat de mediere

Buna ziua,
Pot solicita ca instanta sa constate nulitatea unui certificat de mediere intrucat la momentul in care institutia care a depus solicitarea(catre mediator) contractul de munca era nul ca urmare a deciziei emise tot de acea institutie.

Codul muncii Art.268. alin.1.Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: d)pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii
Multumesc!
Medierea poate fi solicitata de oricine in orice faza procesuala pentru orice problema , medierea n u poate fi nula intrucat pri8veste acordul partilor.Nu ati precizat ce contine acel contract de mediere .
Daca va referiti la un certificat de informare nu inteleg la ce v-ar ajuta sa obtineti nulitatea acestuia. Un certificat de informare certifica faptul ca partile au fost informate despre avantajele medierii si nu are legatura directa cu cauza respectiva.

In plus, trebuie sa va exprimati un pic mai clar deoarece nu se intelege nimic din textul: "... intrucat la momentul in care institutia care a depus solicitarea(catre mediator) contractul de munca era nul ca urmare a deciziei emise tot de acea institutie."

Contine faptul ca eu am refuzat sa particip la sedinta de informare privind avantajele medierii
Am trasmis catre mediator faptul ca refuz sa particip la informare pentru ca ca aveam o sentinta definitiva si irevocabila de repunere in functie care nu fusese dusa la indeplinire. Abia dupa repunerea in functie puteam discuta de nulitate.
Avand in vedere ca aveti o decizie definitiva si irevocabila privind repunerea dvs, in functia avuta anterior, este posibil ca angajatorul sa fi dorit medierea in aceasta privinta si nu doar o informare care nu ii este utila. In contextul in care veti fi repus in functie, angajatorul fiind obligat prin hotarare, "convietuirea" cu acesta la locul de munca nu ar fi deloc usoara. Probabil ca veti fi monitorizat permanent urmand ca la cea mai mica nerespectare a fisei de post sa vi se gaseasca "nod in papura", ceea ce ar insemna un stres zilnic pentru dvs. dar si pentru angajatorul care va accepta fortat de instanta.
Era posibil ca in cadrul procedurii de mediere pe care a initiat-o angajatorul, acesta sa vi venit cu diverse propuneri pentru ca sa se evite situatia descrisa mai sus: X salarii compensatoare, angajare la alta societate, etc.

Mediatorul nu putea emite un certificat de informare intrucat nu s-au prezentat ambele parti, ci doar un proces-verbal in care specifica ca doar angajatorul a fost informat. Pe invitatia primita de dvs. trebuia sa scrie: "invitatie pentru informare si mediere", urmand ca in functie de raspunsul dvs. ori sa se elibereze doar angajatorului un proces-verbal (partea refuza medierea), ori sa se semneze contractul de mediere pentru a putea intra in procedura propriu-zisa (partile accepta medierea).

In alta ordine de idei ca sa solicitati anularea in instanta ar trebui sa dovediti interesul, adica sa demonstrati ca acel inscris va afecteza personal pe dvs., ca este legitim, direct, nascut si actual. Deasemenea tot dvs. trebuie sa demonstrati care ar fi prejudiciul daca nu ati face aceasta actiune la momentul dat.

Va multumesc mult pentru precizari. Pentru a fi mai clar prezint altfel situatia
- demis in aprilie prin dispozitie de constatare a nulitatii emisa de angajator(aprilie 2012)
- am castigat procesul si a fost anulata dispoitia (aprilie 2013)
- o noua actiunea pentru constatare nulitate contract de munca si repunere in situatie anterioara, introdusa de institutie in septembrie 2013
- am fost reincadrat in functie in noiembrie 2014
- mi-am dat demisia in ianuarie 14.01.2014
-primul termen de judecata a fost in 06.02.2014
- pe 15.02.2014 am primit invitatia pentru participarea la sedinta de informare;

Avand in vedere aspectele de mai sus coroborat
Codul muncii Art.268. alin.1.Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: d)pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii

Se poate face procedura de informare, si implicit mediere. Precizez ca am transmis la mediator demisia si dispozitia de incetare

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Medierea-obligatorie din august? andreidarius andreidarius Stie cineva clar care sunt cauzele in care trebuie sa faci medierea anterior introducerii cererii de chemare in judecata ( ca altfel este inadmisibila ) si ... (vezi toată discuția)
Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)