avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Model PV de neacceptare amedierii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Model PV de neacceptare amedierii

Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii.
Multumesc.
Daca aveti nevoie de procesul-verbal care se emite pentru neacceptarea participarii la sedinta de informare, trebuie sa il descarcati de pe site-ul Consiliului de mediere.
Formele procesului verbal, cat si a certificatului de informare au fost aprobate in sedinta consiliului din ianuarie 2013 si constituie formulare standard.
In cazul in care partile au parcurs sedinta de mediere dar nu au ajuns la un acord, se elibereaza procesul-verbal de inchidere a medierii (intelegere totala, partiala sau esuarea medierii) iar cazul in care este necesara o noua sedinta de mediere, se elibereaza doar un proces-verbal de prezenta a partilor.
Recomandari pentru forma si continutul acestor formulare, puteti gasi pe site-ul mai multor asociatii de mediatori.
FORMULAR
DE ACCEPTARE A MEDIERII

Subsemnatul/Subscrisa, …………………………………………. , domiciliat(ă) în ………......................................,
Str…………...................................., nr......, bl...., ap ..... , judeţul..............................................., identificat prin CI seria……, nr. ………………… , CNP ………………………………….

/ SC ………………………., cu sediul în ……………………, str. ………………….., Nr……, cod ………………………, jud.Dolj, înregistrat în O.R.C. sub nr. ………………….., având codul de înregistrare fiscală (CIF) nr. ………………….., cont bancar nr. ........................................................, deschis la Banca ___________, prin ………………………, în calitate de …………………………….

declar că :

 accept invitaţia la mediere adresată de către ................. – Birou de Mediator prin ....................................... la solicitarea …………………………………………………. la locul, data şi ora comunicate în invitaţie

 accept invitaţia la mediere adresată de către ............................. – Birou de Mediator prin ........................... la solicitarea …………………………………………………. pentru ……………….……… (locul), ……..…………… (data), …………………. (ora)

 nu accept invitaţia la mediere.


Semnătura (şi ştampila) Data


Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
Irina S. a scris:

Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii.
Multumesc.

Din postarea dumneavoastra se intelege ca aveti nevoie de un proces verbal care sa ateste ca ati participat la sedinta de informare gratuita finalizata cu neacceptarea medierii.

Va rog sa precizati de fapt de ce aveti nevoie de un proces verbal care sa ateste participarea la sedinta de informare gratuita finalizata cu neacceptarea medierii sau de un model de proces verbal care sa ateste participarea la sedinta de informare gratuita finalizata cu neacceptarea medierii?
Daca va referiti la situatia in care o parte este invitata si refuza sa se prezinte, ea (partea) va completa optiunea sa de a nu participa (de a nu accepta) pe formularul pe care mediatorul l-a atasat invitatiei de participare. Acest formular are trei optiuni, pe care le sintetizez mai jos, cel invitat bifeaza varianta convenabila pentru el si il returneaza mediatorului prin posta, fax, mail, etc:

1. particip la data si la ora fixata (acceptare)
2. nu particip (neacceptare)
3. particip, dar la o alta zi si ora (acceptare conditionata sau, daca e in afara legii, neacceptare).

Nu exista un PV de neacceptare, exista doar PV-ul pe care il completeaza mediatorul pentru partea care a initiat procedura, in cazul in care cel invitat refuza in mod explicit sau nu se prezinta la data si la ora fixata si comunicata pentru informare.
Potrivit art. 2 alin. 1 ind. 1 din L192/2006 Dovada participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii se face printr-un certificat de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea. Daca una dintre parti refuza in scris participarea la sedinta de informare, nu raspunde invitatiei prevazute la art. 43 alin. (1) ori nu se prezinta la data fixata pentru sedinta de informare, se intocmeste un proces-verbal, care se depune la dosarul instantei.
Pe site-ul Consiliului de Mediere veti gasi drafturile necesare intocmirii documentelor specifice procedurii medierii.

Alte discuții în legătură

Contract de pregatire a medierii - invitatie parte ContSters277797 ContSters277797 Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se elibereaza? Ramona24 Ramona24 Invit la informare 3 parti , una precizeaza ca poate in alta zi decat cea fixata, accept sa informez separat in doua zile 3 parti. In prima z i ... (vezi toată discuția)