avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala

Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura fiscala, atunci cand fac cumparaturi sub 100 RON ,iar pe bonul fiscal apar produsele detaliate,val totala a TVA si este stampilat pe verso. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:52, 16 Octombrie 2009
Sunteti obligat sa facturati daca vi se cere factura si pentru 50 lei
:(atunci care e diferenta dintre cei care spun ca pot deconta bonurile fiscale sub 100 RON si cei care spun ca contabilele lor nu pot face acest lucru?de ce unii le accepta asa ,iar altii nu......
Trebuie sa emiteti factura daca vi se solicita de catre cumparator. Un bon fiscal , de obicei nu are consemnat pe el datele cumparatorului. Un sofer (angajat al unei firme) poate obtine un bon fiscal de la un alt sofer, cumparator, de la gunoi, etc. si sa se prezinte la firma pentru a incasa banii pe el. E posibil sa fie acceptat la plata daca cei din conducerea firmei au incredere in el sau e posibil sa nu fie decontat, daca asa a stabilit conducerea pentru a evita aceste mici ciubucuri pe cheltuiala firmei.
Problema este ca TVA -ul de pa bonul fiscal nu poate fi dedus.Conform codului fiscal,singurul document (inafara de combustibil pana acuma)care da dreptul la dedure tva este factura "in original".Din acest motiv vi se solicita si factura.
Conform OG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si Factura, iar conform pct. 72 alin.(2) al Normelor CF facturile emise si achitate prin numerar pe baza de bonuri fiscale emise, nu este necesara mentionarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, fiind suficienta mentiunea "conform bon fiscal nr./data"
Operatorii economici care au obligativitatea de a emite bonuri fiscale nu elibereaza si chitanta pentru aceeasi incasare, iar cei care nu au aceasta obligativitate pot folosi bonul fiscal in loc de chitanta.

Alte discuții în legătură

Casa de marca si factura+chitanta acelasi punct de lucru ShadowElf ShadowElf Buna, Apelez la acest forum dupa ce am discutat in prealabil la finante, la contabilitate, am si vazut cateva exemple elocvente pentru problema mea si nu m-am ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Exista in CAEN mai multe coduri care incep cu denumirea \"comert cu ridicata...\" Ce inseamna aceasta notiune? Exista vreo normare oficiala a ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)