avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit autospecializata apicola
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit autospecializata apicola

Buna seara. In 9 februarie 2014 a intrat in vigoare Legea apiculturii 383 din 24.12.2013.Conform aricolului 16 al acestei legi citez,, prin derogare de la prevederile art 263 din Legea nr.771/2003 privind Codul fiscal, mijloacele de transport autopropulsate inregistrate in circulatie, care efectueaza transportul stupilor in pastoral, sunt scutite de plata taxei asupra mijloacelor de transport,,.
Salariatul de la impozite si taxe al consiliului local din localitatea mea de domiciliu nu recunoaste aceasta lege afirmand ca e valabila doar pentru apicultori, nu si pentru administratia locala.
Va rog sa ma indrumati, ce ar trebui sa fac in aceasta situatie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexa67 , utilizator 21:09, 5 Martie 2014
Oricum, pentru perioada de pana la intrarea in vigoare a respectivului articol, se plateste.
Apoi, cel mai recomandat e ca mai intai, si foarte repede, sa depuneti in scris o cerere prin care sa solicitati sa vi se aplice respectiva prevederea si cu copii dupa actele doveditoare. Si in functie de raspunsul primit in scris de la ei, puteti actiona in consecinta.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
george-neagu, moderator
Multumesc. Voi merge cu cererea .
Astazi am depus la Consiliul local cererea insotita de lege si actele masinii si dupa 4 ore mi
s-a comunicat telefonic sa merg sa platesc doar impozitul aferent lunilor ian si feb .
Va multumesc pentru indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri de impozit pentru crescatorii de albine popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua, As dori sa stiu daca pot obtine scutirea de la plata impzitului datorat pe mijlocul de transport autopropulsat inregistrat in circulatie, care ... (vezi toată discuția)
Legea apiculturii stefaniaalina75 stefaniaalina75 Se poate aplica art. 16 din Legea 383/2014 (legea apiculturii) fara a incalca art.1 alin 3 din Codul Fiscal? (vezi toată discuția)
Albine la bloc fotbalistul fotbalistul Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti de cativa anisori iar un vecin de-al meu si-a pus de cateva zile un stup, in afara balconului. Imi intra in casa aceste ... (vezi toată discuția)