avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog ajutor - mostenire 2 mostenitori, doar unul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog ajutor - mostenire 2 mostenitori, doar unul de gasit

Situatia este urmatoarea:

Linga casa mea este un teren, proprietarul a murit in 2012, are 2 mostenitori(2 nepoti, fii fratelui defunctului, frate mort si el).

Nu s-a dezbatut succesiunea. Unul dintre mostenitori este in oras, celalalt nu se stie in ce tara e... de 10 ani e plecat din tara, nu a mai vorbit nimeni cu el, nu mai e in relatii cu fratele sau.

Am vorbit cu fratele din tara si e dispus sa imi vanda "mostenirea"... terenul...

CE MA SFATUITI SA FAC?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
andreistan, utilizator
Cel mai recent răspuns: truta_marian , utilizator 09:33, 8 Martie 2014
Trebuie dezbatuta succesiunea, altfel nu va poate vinde nimic.
dezbatem succesiunea, dar doar cu mostenitorul din tara... este in regula asa? celalalt va fi considerat strain de mostenire?

EU va trebui sa platesc totul si sa ma ocup de tot, asa ca m-ar ajuta nespus o desfasurare a situatiei... pe etape... ce avem de facut...

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
andreistan, utilizator
din cate stiu eu se dezbate succesiunea iar notarul il va cita pe celalalt frate .
dupa trei citari succesive parca , daca nu se prezinta , stiu ca se considera ca nu accepta mostenirea.
oricum mai multe relatii puteti afla de la un notar.
Mostenitorul care este in tara merge la notar cere dezbaterea succesiunii.Notarul este obligat sa-l citeze pe celalalt mostenitor ,daca nu se cunoaste adresa se recurge la celelalte cai de citare prin masmedia,afisare la primaria ultimului domiciliu etc.Daca dupa citarea legala nu se prezinta la notar acesta trebuie sa dea o incheiere prin care sa se declare ca nu se poate dezbate succesiunea in lipsa prezentarii mostenitorilor.Cu incheierea de la notar mergeti in instanta si cereti dezbaterea succesiunii,unde se poate htara ca cel care nu e prezent la dezbateri sa fie considerat strain de mostenire.
Repet, proprietarul a murit in 2012... deci nu mai suntem in termenul de acceptare.... totusi trebuie sa il declare instanta strain de mostenire?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta - plata avocatului se imparte intre mostenitori? ... infogather infogather SUCCESIUNE in Instanta - Plata avocatului se imparte intre mostenitori? In cazul in care o ruda nu vrea sa se prezinte la notar la succesiune, desi este de ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune marinel12 marinel12 Buna ziua. As vrea sa stiu care este termenul limita legal pentru a deschide succesiune la notar (6 luni sau un an de la deces) fara taxe speciale si care ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabiloi gabiloi sotul meu nu a facut succesiunea an urma decesului tatalui de acu 5 ani Are doi frati vitregi cu alta femeie cu care nu a fost legitim sant pe numele lui ... (vezi toată discuția)