avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INTERPRETARE TEXT LEGE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INTERPRETARE TEXT LEGE

La art.213,paragraf c unde se prezinta persoanele care sunt asigurate fara plata de contributii se spune la finalul sau:daca nu realizeaza alte venituri decat cele din drepturile acordate de aceste legi,precum si cele provenite din pensii.
Cum se interpreteaza juridic aceasta ultima pevedere?Eu inteleg ca dac ai indemnizatie si pensie nu platesti.Este correct.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 19:45, 11 Martie 2014
Ati uitat sa precizati din ce act normativ este acest articol.
Legea 95/2006.Va multumesc pt.observatie.
Codul fiscal spune:

Sunt exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate urmatoarele:

a) indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate de angajator, potrivit legii, numai pentru contributia individuala;

b) indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate de la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;

c) veniturile acordate la momentul disponibilizarii, venitul lunar de completare sau platile compensatorii, suportate din bugetul asigurarilor de somaj, potrivit actelor normative care reglementeaza aceste domenii.
Domnule Tudor eu am solicitat cum se interpreteaza juridic paragr.3 din art.213 al legii 95/2006 in special cuvintele:precum si cele din pensie.Nu am intrebat ce prevede legea 571,care abuziv cred nu tine seama de legea 95.
Am rugat pe cineva mai priceput sa va raspunda asa ca asteptati.

Alte discuții în legătură

Cass in cazul pensionarilor beneficiari ai legii nr. 189/2000 DanaAndrei DanaAndrei Pentru pensionarii care beneficiaza de prevederile legii 189/2000 exista vreo scutire/reducere la plata contributiei de sanatate de 5,5% ? (vezi toată discuția)
Unui beneficiar de pensie si de indemnizatie conform legii nr. 189/2000 i se retine cass? doinadavidescu doinadavidescu Buna seara, Mama mea este pensionara si beneficiara a legii 189/2000, de pe urma careia are cateva avantaje/scutiri importante printre care si statutul de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate LiaMircea LiaMircea Buna Ziua. Sunt pensionar si beneficiez de drepturile acordate \\"Fostilor detinuti politici\\" prin care beneficiez de gratuitate la asistenta medicala. ... (vezi toată discuția)